Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή –Ένοχοι οι Μιχαλολιάκος,Κασιδιάρης και οι πρώην βουλευτές

877
εγκληματική

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης – Ενοχοι Ρουπακιάς και 15 για τη δολοφονία Φύσσα.

«Παύλο μου, νικήσαμε» ήταν η κραυγή της μάνας του Παύλου Φύσσα με υψωμένα χέρια προς τον ουρανό, μόλις άκουσε την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ένα απέραντο λαϊκό ποτάμι κυρίως από νέους από νέες έξω από το εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στους γύρω δρόμους ανέμενε την δικαστική απόφαση διεκδικώντας αγωνιστικά την καταδίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο και οι δικαστές, μετά από μια διαδικασία που κράτησε 5,5 χρόνια, και μετά από 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, στάθηκε μέχρι τώρα στο ύψος των περιστάσεων.

Η καταδίκη του «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρώην βουλευτών για σύσταση αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου.

Είναι πολύ σημαντική η ερμηνεία του δικαστηρίου διότι επί της ουσίας λέει ότι ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του είχαν τη διεύθυνση μιας οργάνωσης μαχαιροβγαλτών, τραμπούκων, φασιστών που σκότωσαν ανθρώπους, που τραυμάτισαν άλλους, που προκάλεσαν καταστροφές αλλά και που έφτιαξαν μια «μαύρη σελίδα» στην πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πλέον όλοι θα περιμένουμε ποιοι από τους κατηγορούμενους θα πάνε φυλακή και για πόσο χρόνο.

 

Η ποινή για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι από 5 έως 15 έτη, με ελαφρυντικό 1-5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι  5-15 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικό 2-8.

Είναι κρίσιμο επομένως το σκέλος των ελαφρυντικών που θα δοθούν στους καταδικασμένους πλέον Χρυσαυγίτες. Αλλά και αν θα υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές.

Είναι επομένως πολύ κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο επί των ποινών. Για το αν θα πέσουν στα μαλακά ή θα εκτίσουν ποινή κάθειρξης για αρκετά χρόνια.

Τι προβλέπει η απόφαση

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας επτά πρώην βουλευτές της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παν. Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κων. Μπαρμαρούση, Ευσ. Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της  απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόν τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο , λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γεμενή Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο λαγό μίχο και Μπούκουρα. τέλος το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή. Η εκφώνηση της απόφασής έγινε δεκτή με χειροκροτήματα ενώ η μητέρα του παύλου Φύσσα βγήκε έξω από το ακροατήριο φωνάζοντας και κλαίγοντας προς τους συγκεντρώένους. «Γιε μου τα κατάφερες» και ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της κόρης της.

Οι άλλες αποφάσεις

Ο Παύλος “δικαιώθηκε” με την καταδίκη του μαχαιροβγάλτη Γιώργου Ρουπακιά αλλά και εκείνων που συμμετείχαν στη δολοφονία του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχοι οι:

Γιώργος Ρουπακιάς

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Αναφορικά με το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) το δικαστήριο το μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη Μιχαλολιάκο, Λαγό Μίχο και Μπούκουρα.

Τέλος το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας