Εγκληματικές ευθύνες για τη φωτιά: Αποκαλυπτική μαρτυρία κατοίκου Μεγάρων

411

Μάχη δίχως τέλος με τις φλόγες σε Κορινθία και Αττική δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούν την επέκταση της φωτιάς, επιδιδόμενοι σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση πριν πέσει η νύχτα.

Η ανησυχία για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Κορινθία και έχει φτάσει στην Αττική εντείνεται, με τις αναζωπυρώσεις να είναι αρκετές και συνεχείς, καθώς πλησιάζει η νύχτα, οπότε και τα εναέρια μέσα αναμένεται να σταματήσουν.

Παρ’ όλη την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών δεν έχει καταστεί δυνατό να αποφευχθούν εξ ολοκλήρου οι υλικές ζημιές. Δεκάδες άνθρωποι είδαν τις φλόγες να κατασπαράζουν τους κόπους μια ζωής και από τη μια μέρα στην άλλη να μένουν στον δρόμο, ανήμποροι να αντιδράσουν στην πύρινη λαίλαπα.

Το MEGA έχει βρεθεί από την πρώτη μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές και μεταφέρει όλες τις εξελίξεις. 

Συγκλονιστική μαρτυρία

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA ένας κάτοικος των Μεγάρων, ο οποίος προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από την πυρκαγιά, ξεσπάει.

«Εδώ η φωτιά είναι από χθες το μεσημέρι, ειδικά τα αεροπλάνα ρίχνουν δύο, τρεις, τέσσερις κουβάδες και μέχρι να ανεφοδιαστούν μένει οι φωτιά δύο ώρες και φουντώνει» λέει εμφανώς καταβεβλημένος στην κάμερα του MEGA.

«Τα πυροσβεστικά οχήματα είναι δύο, πριν από μισή ώρα έμεινε από νερό το ένα και μόλις τώρα ξέμεινε από νερό και το άλλο» συμπληρώνει.

«Κάθε χρόνο τα ίδια»

«Αυτά τα πράγματα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, δεν χρειαζόταν η φωτιά να φτάσει στα σπίτια και να χαθούν ανθρώπινες περιουσίες. Άμα υπήρχε μέριμνα, κάθε καλοκαίρι έχουμε πυρκαγιές, πεθάνανε 100 άνθρωποι στο Μάτι, έχει καεί η Κινέτα, όλα Γεράνεια Όρη κάηκαν. Κάθε χρόνο η πυροσβεστική είναι απροετοίμαστη δεν της έχει το κράτος αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά, το προσωπικό» λέει.

«Κάθε χρόνο το ίδιο. Κάθε χρόνο χάνονται περιουσίες και κάθε χρόνο λέμε ‘πω πω η κακιά στιγμή’ είτε είναι φωτιές, είτε πλημμύρες. Το 2021 αυτά έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και μέσα σε λίγες ώρες να έχει σβήσει η φωτιά από τον Σχίνο, όχι να έχουν καεί τα υπόλοιπα Γεράνεια» καταλήγει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας