Δυναμική παρέμβαση μαθητών και φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας

1980
παρέμβαση

Δυναμική παρέμβαση μαθητών και φοιτητών με είσοδό τους στο υπουργείο Παιδείας, έγινε λίγο μετά τη 1 σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί.

Στη συγκέντρωση βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, που διαμαρτύρονταν κατά του νόμου Γαβρόγλου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπήρχαν στιγμές έντασης και φωνές αλλά γινόταν και προσπάθεια διαλόγου με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους συνεργάτες τους να επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών. «Διαλύετε τις ζωές μας» φώναζαν οι νεαροί.

Τα άτομα που κατάφεραν να εισβάλουν στο γραφείο του υπουργού φώναζαν επίσης «το νομοσχέδιο δεν θα περάσει».

«Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Τελικά, η ομάδα των παιδιών αποχώρησε από το γραφείο λίγο μετά τις 2, ενώ το Συντονιστικό των μαθητών και των φοιτητών παρέμεινε στο ισόγειο του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να συνεδριάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας