Δρομολογούνται εξελίξεις: Το Ιράν έπληξε με νάρκες τα πλοία του Ισραήλ

486
Ιράν έπληξε με νάρκες

“Αυτοί οργάνωσαν την επίθεση”

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ναρκών από ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ιράν καθώς επιβεβαιώθηκε το χτεσινό ιρανικό ρεσάλτο στο πλοίο”Asphalt Princess” και η χρήση ναρκών από τους Ιρανούς Φρουρούς για την ακινητοποίηση τους.

Eπιβεβαιώθηκε το ρεσάλτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ της ακτοφυλακής των ΗΑΕ και του πλοίου “Asphalt Princess” που έπεσε χτες θύμα επίθεσης από ιρανικές δυνάμεις.

Στην συνομιλία, μέλος του πληρώματος αναφέρει πως Ιρανικές δυνάμεις έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο και του αλλάζουν πορεία.

Όταν ρωτήθηκε το πλήρωμα “τι θέλουν οι ιρανικές δυνάμεις πάνω στο πλοίο” τα μέλη του πληρώματος απάντησαν πως “δεν καταλαβαίνουν” και συνέστησαν να “μιλήσει απευθείας η ακτοφυλακή μαζί τους”.

Επιβεβαιώνεται το χτεσινό ρεσάλτο των ιρανικών δυνάμεων όπως ανέφερε το WarNews247.

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι “εγκέφαλοι” της ιρανικής επίθεσης

Παράλληλα, πριν λίγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και ο υπουργός Άμυνας της χώρας ενημέρωσαν τους πρέσβεις των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πως πίσω από την πρώτη επίθεση στο πλοίο “Mercer” που στοίχισε τη ζωή σε δύο μέλη του πληρώματος, βρίσκεται το Ιράν.

Συγκεκριμένα, την επιχείρηση οργάνωσε ο επικεφαλής της Διοίκησης Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών των Ιρανών Φρουρών Saeed Arajani.

Στην επίθεση εμπλέκονται ακόμη οι Ιρανοί Στρατηγοί Mohammad Fallah, Αναπληρωτής Διοικητής της Αεροπορίας των Ιρανών Φρουρών, ο Mahmoud Bagheri Kazemabad, ο Διοικητής των Βαλλιστικών Πυραύλων των Ιρανών Φρουρών.

Image

Μεγάλη επιχείρηση ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας- Ομάν για τον εντοπισμό ναρκών

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες μεγάλη επιχείρηση από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ομάν για τον εντοπισμό των ναρκών που πόντισαν οι Ιρανοί Φρουροί και έπληξαν τα πλοία.

Επιβεβαιώνεται πλήρως πως το ιρανικό Ναυτικό χρησιμοποίησε χτες νάρκες εναντίον των πλοίων που βρίσκονταν έξω από τις ακτές των ΗΑΕ. Οι νάρκες έπληξαν τουλάχιστον τέσσερα πλοία.

Το Αμερικανικό Ναυτικό έχει αναπτύξει δύο ελικόπτερα MH-53E Sea Dragon από την Μοίρα HM-15 στο Μπαχρέιν για να επιχειρήσουν στο Στενό του Ορμούζ και την Θάλασσα του Ομάν.

Παράλληλα, έχει αποσταλεί ένα ΑΦΝΣ P-8A Poseidon από την Μοίρα VP-4 “Skinny Dragons” της αεροπορικής βάσης Sheikh Isa του Μπαχρέιν στο Ομάν. Πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο αεροσκάφος να έχει βιντεοσκοπήσει την ιρανική πειρατεία στο πλοίο”Asphalt Princess”.

Η Γαλλία από την πλευρά της έχει στείλει ένα αεροσκάφος Atlantique ATL2 στην περιοχή και το Ομάν ένα Gulfstream IV ‘557’.

Απελευθέρωσε το πλοίο το Ιράν

Το Ιράν υπό το βάρος της διεθνούς πίεσης απελευθέρωσε το πλοίο που αιχμαλώτισε χτες.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Halsey κατευθυνόταν στο σημείο που βρισκόταν αιχμάλωτο το πλοίο μαζί με αεροσκάφος P-8A συνοδείας μαχητικών F-16Cs της USAF για αεροπορική υποστήριξη.

Λίγο πριν φτάσει στο σημείο έγινε γνωστό πως το πλοίο απελευθερώθηκε και συνεχίζει κανονικά την πορεία του.

“Το τάνκερ που είχε γίνει στόχος πειρατείας, απελευθερώθηκε και συνεχίζει κανονικά την πορεία του” επιβεβαίωσε η Βρετανία.

“Τα άτομα που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο έφυγαν. Το πλοίο είναι ασφαλές” ανέφερε η βρετανική ανακοίνωση.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πως οι εννιά Ιρανοί Φρουροί διέφυγαν από το πλοίο.

 

Image

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας