Δορυφόρος κατέγραψε άγνωστα φυσικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης

805
ηπα

Ρωσικός δορυφόρος φαίνεται πως κατέγραψε με τους αισθητήρες του την εμφάνιση ενός νέου φυσικού φαινομένου στην επιφάνεια της γήινης ατμόσφαιρας, με άγνωστη ωστόσο ακόμη προέλευση.

Ένα υπεριώδες τηλεσκόπιο που εγκαταστάθηκε στο ρωσικό δορυφόρο Λομονόσοφ, ο οποίος τέθηκε στην τροχιά της Γης το 2016, έχει καταγράψει «εκρήξεις» μικρής ισχύος στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, των οποίων η φυσική προέλευση δεν έχει εξηγηθεί μέχρι στιγμής, τόνισε ο διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής στο ρωσικό κρατικό πανεπιστήμιο, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου έχουμε αποκτήσει ακόμα πιο σημαντικά αποτελέσματα από ότι αναμενόταν. Φαίνεται ότι έχουμε συναντήσει νέα φυσικά φαινόμενα… Δεν γνωρίζουμε ακόμη τη φυσική τους προέλευση… Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πτήσης του Λομονόσοφ σε ύψος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, έχουμε καταγράψει αρκετές φορές μια πολύ ισχυρή «έκρηξη» φωτός, παρά το γεγονός πως η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή κάτω από αυτή, δεν υπήρχαν καταιγίδες, δεν υπήρχαν σύννεφα», επεσήμανε ο Μιχαήλ Πανάσιουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας