Διχαστικό απομονωτικό κήρυγμα Γ.Οικονόμου: Χαρακτηρίζει κίνδυνο για την κοινωνία τους ανεμβολίαστους

457
Χαρακτηρίζει κίνδυνο για την κοινωνία τους ανεμβολίαστους

Πρώτος κίνδυνος για την κοινωνία είναι η αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης προς τους ανεμβολίαστους, καθώς έχει αποφασίσει να τους κατηγορήσει για την αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία, τόσο σε υγειονομικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό. 

Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη χθεσινή του επίθεση προς τους ανεμβολίαστους εξαπέλυσε νέες απειλές, λέγοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση θα πάρει «σκληρά μέτρα» για να τους περιορίσει.

Ειδικότερα όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου «υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα»».

«Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αλήθεια από πότε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα η κυβέρνηση αποφασίζει ποιοι θα έχουνε «ελευθερίες»; 

«Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό» συμπλήρωσε ο κ.Οικονόμου ενώ στο ερώτημα πόσο θα είναι το κόστος απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τίμη «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι» αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». «Όχι, σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονομου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας