Δικαστική αθώωση για Βαγενά και Μανουρά για τις καταλήψεις στον ΕΦΚΑ

1518
βαγενά

Το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε μετά από πρόταση και του εισαγγελέα, σήμερα 15/3/2019, τους συνδικαλιστές μέλη της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων ΟΑΕΕ, του ΜΕΤΑ και του ΔΣ του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά, που σύρθηκαν σε δίκη επειδή αγωνίστηκαν κατά της απαξίωσης του ΕΦΚΑ και της υποστελέχωσής του, μέσα από τις πολυήμερες καταλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί μετά από απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων τους το φθινόπωρο του 2018.

Οι δύο τους συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ, στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε «αγανακτισμένη» πολίτης.

Σήμερα, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, στο κτίριο 2, είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τον πρώην ΟΑΕΕ, από τον ΕΦΚΑ, καθώς και πολλά μέλη του ΜΕΤΑ, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δύο αγωνιστές. Να σημειωθεί πως ο Χρήστος Βαγενάς είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΜΕΤΑ.

Το ΜΕΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΟΚΠ, ο ΠΣΕ-ΟΑΕΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κτλ., αλλά και Σωματεία από τον ιδιωτικό τομέα, όπως η ΠΕΝΕΝ, είχαν καταδικάσει τη σύλληψη των δύο αγωνιστών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ποινικοποίηση των αγώνων και ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης, και είχαν απαιτήσει, την παύση της δίωξης των συνδικαλιστών.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους το μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε Δημήτρης Στρατούλης και τα μέλη της ΕΕ του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και Γρηγόρης Καλομοίρης. Συνήγορος Υπεράσπισης των δύο συνδικαλιστών ήταν και ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας