Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Ελπίδα οι αγώνες τους. Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό

2028
εκπαιδευτικών
Μαζικό κύμα αγανάκτησης αναπληρωτών και αδιόριστων δασκάλων και καθηγητών, το οποίο ενώθηκε με μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές και μαθητές, κατέκλυσε την Παρασκευή (2/3) το Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και έδωσε αγωνιστικό παρόν στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων ήταν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, που έχουν να γίνουν πολλά χρόνια στην εκπαίδευση, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της κυβέρνησης, πράγμα που έχει ως συνέπεια να αυξάνεται όλο και περισσότερο το ποσοστό των θέσεων εκπαίδευσης που καλύπτεται με αναπληρωτές και συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζοντας έτσι, μαζί με τις εργασιακές σχέσεις, και την προσφερόμενη παιδεία στα ελληνικά σχολεία, που πλήττονται, ταυτόχρονα, από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας.
Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκπαιδευτική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στο Υπουργείο Παιδείας. Μεγάλη ένταση προκλήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου. Τότε, δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση εναντίον τους, κάνοντας χρήση χημικών και ξυλοκοπώντας τους συγκεντρωμένους. Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν και τελικώς προχώρησαν σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, εντός του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε και μαζικότατη πανελλαδική συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων ελήφθη απόφαση για πρόταση πανελλαδικής απεργίας και συγκέντρωση ξανά στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Παρασκευή (9/3).
Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και προέβησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΛΑ.Ε σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι στηρίζει τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων και απαιτεί την άμεση προώθηση μαζικών διορισμών στην εκπαίδευση, ενώ θεωρεί ότι ο ελπιδοφόρος αγώνας των εκπαιδευτικών με την ενότητα και το αγωνιστικό αισιόδοξο πνεύμα του μπορεί να αποβεί νικηφόρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας