Διαμαρτυρία μαθητών και εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

1098
διαμαρτυρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Παιδείας μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί μπήκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια μέσα στο κτήριο ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών περιλαμβάνονται: «Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, εξασφάλιση χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, αναστολή της κατάργησης ή συγχώνευσης ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους».

Δάσκαλοι και καθηγητές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων. Απαιτούν, επίσης, άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει και για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας