Τα κυβερνητικά lockdown “σκοτώνουν” την οικονομία και την κοινωνία

1583
μαγαζιά

Η εντολή της Μέρκελ εξετελέσθη. Ο καλός ‘στρατιώτης” του ξεπεσμένου γερμανοευρωπαϊκού imperium, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως έτοιμος από καιρό, ακολούθησε πιστά τις υποδείξεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου για σκληρά και σύντομα lockdown, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Δεν είμαι από εκείνους που αρνούνται τον κορονοϊό και τα ουσιαστικά μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Μόνο που τα lockdown, ακόμα και τα περιορισμένα, δεν προσφέρουν τίποτα ή προσφέρουν πολύ λίγο στην καταπολέμηση του Covid-19 σε σύγκριση με την ζημίες που επιφέρουν σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Πολύ περισσότερο, τα lockdown και οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία δεν προσφέρουν σε μια οικονομία και κοινωνία που ψυχορραγούν .

Μην ξεxνάμε ότι η Ελλάδα τρέχει αυτή την ώρα με μια οικονομική ύφεση πάνω από 10%, με μια ανεργία πάνω από 1 εκ. πολιτών, με καταστάσεις καλπάζουσας αποεπένδυσης και παραγωγικής διάλυσης και κυρίως με τραγικές καταστάσεις ακραίας φτώχειας, μιζέριας, εξαθλίωσης και ζητιανιάς.

Δυστυχώς, αυτές οι “κατοχικέςεικόνες της πατρίδας μας θα επιδεινωθούν, σχεδόν, θανάσιμα από τα lockdown του κ. Μητσοτάκη. Και θα επιδεινώσουν τραγικά την ύφεση, τα λουκέτα, την ανεργία και την φτώχεια, αφού θα πλήξουν την οικονομία και πολύ περισσότερο θα χειροτερεύσουν την ήδη κάκιστη ψυχολογία του λαού, αφού μάλλον θα τελειώσουν τις όποιες προσδοκίες του για το μέλλον, ενώ θα προκαλέσουν και προβλήματα υγείας σε σημαντικά τμήματα της κοινωνίας μας.

Το πιο τραγικό, όμως, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα  για τις πραγματικές εστίες διασποράς του κορονοϊού στη χώρα και την αντιμετώπισή τους.

Για τις συγκοινωνίες που στοιβάζουν καθημερινά σε μολυσμένους χώρους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

Για την εκπαίδευση που λειτουργεί με σχολεία στα οποία συνωστίζονται απαράδεκτα σε στενές αίθουσες, συχνά χωρίς το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες.

Για τα νοσοκομεία που στενάζουν από ελλείψεις εξοπλισμού, κτηρίων και κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για τα γηροκομεία που χρήζουν ειδικής στήριξης.

Και κυρίως για τους χώρους δουλειάς και πρώτα από όλα τα εργοστάσια, που έχουν μετατραπεί σε ανεξέλεγκτες ζώνες και “βόμβεςκορονοιού.

Για όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό αλλά και τώρα δεν έχει κανένα σχέδιο για τη βελτίωση της θέσης και της κατάστασης τους.

Kαι κάτι ακόμα: που είναι μέσα σε τέτοια κρίση το σχέδιο επενδύσεων, για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας;

Η Ελλάδα των συμφερόντων, της διαπλοκής, της εξάρτησης, του διαλυμένου κράτους, των πελατειακών κομματικών δικτύων, της διαφθοράς  και της απουσίας αναπτυξιακού σχεδίου και εθνικής νομισματικής πολιτικής για την υλοποίηση του, είναι η Ελλάδα που, μέσα στην οικονομική, πανδημική και εθνική κρίση, τελειώνει και μαζί της τελειώνουν  η οικονομία, η  κοινωνία, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το ίδιο το μέλλον του ελληνικού λαού.

Τι δεν καταλαβαίνουμε και τι περιμένουμε για να αντιδράσουμε;

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας