Δηλώσεις Αλαβάνου: “Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από τη σημερινή”

6161
αλαβάνος

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία κυβέρνηση τέτοια έκταση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει τολμήσει ποτέ να το κάνει, ούτε στο διεθνή έλεγχο, ούτε με τον Δεληγιάννη, τις χειρότερες κυβερνήσεις να πάρουμε» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Aλαβάνος σημείωσε επίσης ότι «με αύτη τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» εξηγώντας:

«Το ΤΑΙΠΕΔ είχε μια συμφωνία για 6 χρόνια, αυτή η εταιρεία συμμετοχών και περιουσίας που δημιουργήθηκε τώρα έχει χρόνο ζωής έναν αιώνα μείον ένα χρόνο. Οι όροι που επέβαλε η Μεγάλη Βρετάνια στις αποικίες της ήταν ακριβώς 99 χρόνια. Αυτή η εταιρεία σήμερα έχει ουσιαστικά την ιδιοκτησία και τη δυνατότητα διαχείρισης όλης της ελληνικής περιουσίας συμπεριλαμβανομένων και των κτιρίων της Βουλής. Δηλαδή μιλάμε για μια προδοσία, για μια μεγάλη προδοσία

Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε: «Ούτε οι χούντες που έχουν περάσει δεν το έχουν κάνει αυτό. Ούτε επί Μεταξά έχει γίνει αυτό, ούτε επί Παπαδόπουλου. Όσο αδυσώπητο και αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και σκληρό πρόσωπο να είχαν δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα.»

«Έχω αισθανθεί πολύ βαθύ πόνο γιατί κάποτε ήμουν σε αυτό το χώρο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος ενώ ερωτηθείς σχετικά με το πώς αισθάνεται για το γεγονός ότι ανέδειξε ο ίδιος πολιτικά τον κ. Τσίπρα σημείωσε:

«Δεν είμαι θεός και ο θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ότι ο Ιησούς στους δώδεκα μαθητές του είχε τον Ιούδα. Δηλαδή σε ένα τέτοιο λάθος να υπέπεσα άλλα έχω την συνείδηση μου ήσυχη γιατί μήνες μετά, μετά τα πρώτα δείγματα γραφής, αντιλήφθηκα τον κίνδυνο για όλη αυτή την ομάδα -δεν είναι μόνο ο Τσίπρας είναι και οι υπόλοιποι- διαχώρισα τη θέση μου και δημοσίως άρχισα από το 2010 να προειδοποιώ το λαό για την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ».

5 Σχόλια

 1. κ. Αλαβάνε,
  Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε, έχω όμως μια ερώτηση.
  Αφού “ο συριζα είναι η πιο πουλημένη κυβερνηση” και δε συγκρίνεται “ούτε με τη χούντα του παπαδόπουλου” γιατί στο κείμενο της πρωτοβουλίας 114 στο οποίο είμαι σίγουρος ότι έχετε συμβάλει, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για παραπομπή των ενόχων στη δικαιοσύνη???

 2. Η σημερινή κυβέρνηση είναι δικό σου δημιούργημα.
  Η πρότασή σου για επιστροφή στη δραχμή δεν την ασπάστηκε ούτε το ΚΚΕ
  Στα χρονια του υπερδανεισμού της χώρας περνούσες την θεωρία : όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν.
  Χτύπα τώρα πισόπλατα να βγάλεις και το άχτι σου…

  • Μάλλον έχετε σοβαρό πρόβλημα στην ανάγνωση και, κυρίως, στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και μάλιστα των πρόσφατων…

  • Δεν ξέρω ποιους αποκαλείτε «κατεργαρέους» (λέξη που βγαίνει από το «κάτεργο»), πάντως τα κουπιά της «γαλέρας» τα τραβάμε εμείς οι απλοί πολίτες… Και τη μέγιστη ευθύνη έχουν εκείνοι που υποσχέθηκαν ότι θα μας απαλλάξουν από αυτά, τα οποία εφάρμοσαν τελικά πιστότερα και από τους προκατόχους τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας