“Δεν έχω ούτε κέρμα”

2689
κέρμα

Μεγάλη ιστοσελίδα δημοσίευσε συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Γεράσιμου Γεννατά, όπου ο ίδιος με απελπισία διεκτραγωδούσε το απόλυτο αδιέξοδό του, λέγοντας πως “δεν έχει ούτε κέρμα”.

Προφανώς, η καλή μας ιστοσελίδα δημοσίευσε την κραυγή της τέλειας απόγνωσης του συμπαθούς ηθοποιού ως εξαιρετική και μάλλον σπάνια είδηση, σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί η υποτιθέμενη “κανονικότητα” και η χώρα με αργά αλλά σταθερά βήματα βαδίζει δήθεν στην ευημερία.

Δυστυχώς, τα πολιτικοοικονομικά κατεστημένα και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αυτής της χώρας, επαναπαυμένα στη χλιδή τους, ζουν σε άλλο πλανήτη.

Άνθρωποι όπως ο Γεράσιμος Γεννατάς δεν είναι εξαίρεση. Απλώς, ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι “επώνυμος” και βρήκε τρόπο και το κουράγιο να δημοσιοποιήσει την τραγωδία του και το αδιέξοδό του.

Είναι πολλοί, πάρα πολλοί οι άνθρωποι δίπλα μας και γύρω μας που ντρέπονται την επαιτεία και κρύβουν επιμελώς την απόλυτη δυστυχία τους και οι οποίοι ξυπνάνε πολλά πρωινά χωρίς ούτε ένα κέρμα στο παντελόνι τους.

Είναι πολλοί, πάρα πολλοί, που από τη δεύτερη βδομάδα περίπου κάθε μήνα δεν έχουν τίποτα στην τσέπη τους από την πενιχρή σύνταξη ή το επίδομα ή τον μισθό εξαθλίωσης ή τη μικρή χορηγία από γονείς, συγγενείς ή φίλους, για τους οποίους αποτελούν ένα θλιβερό βάρος.

Κι αυτοί οι άνθρωποι, αξιοπρεπέστατοι κατά τα άλλα, πληθαίνουν αντί να μειώνονται στη σημερινή Ελλάδα της διαπλεκόμενης και ξενόδουλης ολιγαρχίας των Μητσοτάκηδων και των Τσιπραίων, η οποία καμαρώνει για το σκληρό της νόμισμα, το ευρώ, το οποίο για την πλειονότητα των πολιτών πρέπει να μετονομαστεί σε “ανβρώ”, γιατί δεν υπάρχει και αναζητείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας