Δεκέμβριος: Μήνας φοροεπιδρομής

554
φορολογικά

Την Παρασκευή (30/11), έληξε η προθεσμία για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και των ρυθμίσεων σε δόσεις, ενώ μέχρι τέλος του έτους, συν όλων των άλλων υποχρεώσεων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση βέβαια έχει υποσχεθεί τη διανομή του πλεονάσματος (μέρισμα) προς του αδύναμους, το οποίο, όπως είναι λογικό, θα εξανεμιστεί μέσα σε λίγες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι έχουν να πληρώσουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου τα εξής:

ΕΝΦΙΑ: Στα τέλη – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθούν δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Έμμεσοι φόροι: Έως το τέλος του έτους αναζητούνται εισπράξεις 7 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους για να φτάσουν στα 27,078 δισ. ευρώ από 19,9 που έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.

Δόση ρύθμισης: Τους κρίσιμους μήνες οι οφειλέτες του Δημοσίου θα πληρώνουν ταυτόχρονα με όλα τα ανωτέρω και τη δόση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται να καταβληθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας: Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει οι φορολογούμενοι να εξοφλήσουν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας προσεγγίζει τα 7,5 δισ. ευρώ.

Στους παραπάνω λογαριασμούς δεν έχουν συμπεριληφθεί οι λογαριασμοί του παρελθόντος, όπως οι μηνιαίες δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας