ΔΕΗ: Με συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ξεπουλιούνται 3 υδροηλεκτρικές μονάδες πακέτο με λιγνιτικές

2990
ΔΕΗ

Σε “λύση” πακέτο για το ξεπούλημα 2-3 υδροηλεκτρικές μονάδες μαζί με τις υπό πώληση λιγνιτικές προχωρούν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τινάζοντας στον αέρα την ΔΕΗ και κάθε ίχνος από την στρατηγική ενεργειακή βάση της χώρας και ανεκτίμητης άξιας ανεκποίητες φυσικές ενεργειακές πηγές που ανήκουν στον αδιαπραγμάτευτο εθνικό πλούτο της χώρας.

Την ίδια ώρα στον αέρα θα βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι θα παραδοθούν και αυτοί απροστάτευτοι ως πακέτο σε πολυεθνικές μεγαθήρια της ενέργειας και σε εγχώρια τρωκτικά.

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ έχει εκπονηθεί καθώς τόσο η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η νέα που έρχεται της ΝΔ έχουν κατανοήσει ότι απαιτούνται λύσεις για την ΔΕΗ.

Η πώληση λιγνιτικών μονάδων αποδείχθηκε αποτυχημένο σχέδιο όχι μόνο τιμήματος αλλά και πραγματικού ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός που έχει μετατεθεί για τις 15 Ιουλίου 2019 θα μετατεθεί εκ νέου για 16 ή 23 Σεπτεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει τα εξής νέα στοιχεία

1)Θα ενσωματωθούν 2-3 υδροηλεκτρικές μονάδες μαζί με τις 2 λιγνιτικές μονάδες με στόχο να πωληθούν οι λιγνιτικές.

Η αύξηση της περιμέτρου θα αυξήσει και τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους.
Εκτιμάται ότι η ΔΕΗ θα μπορούσε από αυτή την αύξηση της περιμέτρου να πάρει 600 με 700 εκατ ευρώ.

Μαζί με την πώληση των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων θα ενσωματωθούν και εργαζόμενοι της ΔΕΗ οπότε αναμένεται και μείωση προσωπικού.

2)Θα δείξουν ενδιαφέρον μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι με προεξάρχοντα τον Γαλλικό όμιλο EDF που το 2018 είχε 68 δισεκ. έσοδα.

3)Είναι πολύ πιθανό η EDF να κατέλθει στον διαγωνισμό σε κοινοπραξία με τον όμιλο ΓΕΚ του Γ. Περιστέρη που διαθέτει νέο μέτοχο και αυξημένο ταμείο περίπου 300 εκατ ευρώ.

4)Η τιτλοποίηση 2,1 δισεκ. ευρώ οφειλών θα προχωρήσει κανονικά με την Deutsche bank που έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου με την διαφορά ότι η ρευστότητα που θα αντληθεί μπορεί αντί 500 εκατ να μειωθεί στα 400 εκατ. 

5)Θα δοθεί μεγάλη έμφαση στις διαδικασίες εισπραξιμότητας των οφειλών καθώς εσχάτως παρατηρήθηκε κόπωση.

Καταγράφεται μείωση από 85% σε 50% 

Εάν όλες οι παρεμβάσεις για την ΔΕΗ δεν έχουν φέρει τα απαραίτητα αποτελέσματα θα  υπάρξει αύξηση τιμολογίων, η οποία μάλλον θα γίνει έτσι κι αλλιώς .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας