«Δασικές πυρκαγιές στα χρόνια των μνημονίων»

3128
απάντηση

Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών είναι εξαρτημένη από τα μνημόνια που απαγορεύουν την αντιμετώπιση των αιτιών οι οποίες προκαλούν τα καταστροφικά αποτελέσματα σε περιβάλλον, ζωές και περιουσίες.
Με τις δραματικές περικοπές δαπανών, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δυνατότητες των εμπλεκομένων φορέων για τις προληπτικές δράσεις και το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται ν’ αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό που απαιτούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζοντας έτσι αυξημένους κινδύνους.
Η μικροκομματική πολιτική αντιπαράθεση των μνημονιακών κομμάτων, αποσκοπεί στη μετάθεση των δικών τους ευθυνών για τα καταστροφικά αποτελέσματα.
Όταν ΠΑΣΟΚΝΔΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, έχουν επιλέξει με τα μνημόνια να δίνουν τα λεφτά του Ελληνικού λαού και την περιουσία της χώρας στους δανειστές για την αποπληρωμή ενός παράνομου χρέους, όταν απαξιώνουν τη δασική υπηρεσία αντί να αναβαθμίσουν την λειτουργία της για ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση του δάσους, όταν επιχειρησιακά αποψιλώνουν το Π.Σ. και δεν εγγυώνται ούτε την υποστήριξη και λειτουργία των ήδη υπαρχόντων μέτρων,  όταν δημιουργούν επιχειρησιακό κενό 500 πυροσβεστών νέας και παραγωγικής ηλικίας για να εξυπηρετήσουν τη FRAPORTόταν η επιλογή της ηγεσίας δεν έχει την έγκριση, τον έλεγχο και την υποστήριξη του κοινοβουλίου, όταν η Εθνική Σχολή Πολιτικής Προστασίας έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, όταν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν αναβαθμίζεται.
Τότε κάθε χρόνο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα από τις πυρκαγιές.
Δασικές πυρκαγιές θα έχουμε κάθε χρόνο, τα αποτελέσματά τους όμως είναι ανάλογα με τις πολιτικές που ασκούνται.
Αποτελεσματική πρόληψη και καταστολή με μνημόνια δεν γίνεται και υπόλογοι στον Ελληνικό λαό είναι τα κόμματα που τα ψήφισαν και τα εφαρμόζουν.
 

1 σχόλιο

 1. Αν θέλουμε να είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ οι δασικές πυρκαγιές έχουν τόσες ουρές που γράφεται διδακτορικό…
  Πριν πάμε στα “ΜΝΗΜΟΝΙΑ” και στην υποκράσταση των δημόσιων κρατικών δομών από τους “εθελοντές δασοπυροσβέστες” που ολοι λιβανίζουν ας σκεφτούμε.
  _ Εδω και δεκαετίες έχει διαρραγεί η σχέση του κατοίκου μιας περιοχής με τη γή. Δεν είναι καλλιεργητής (άρα δεν καθαρίζει τα χωράφια), είναι ο κύριος της επιδότησης με τη γνωστή κουλτούρα (αντε να μην τα πούμε χοντρα).
  _ Δεν υπάρχει σταθερή κατοίκιση, άρα ολοι είναι “επισκέπτες” και “θεατές”, παραθεριστές. Σιγά σιγά έχει απολεσθεί η γνώση της γεωγραφίας, τοπογραφίας της περιοχής και φυσικά η σχέση με την περιοχή. Στον καφενέ με τσίπουρα και το κλασικό ερώτημα: “που ειναι το κράτος;”
  _ Τεράστια συμφέροντα αθροίστηκαν. Μικροκαταπατητές, βοσκοί (μετατροπή του δάσους σε βοσκοτόπια), μεγαλοξενοδόχοι επιδοτούμενοι, δήμαρχοι που δίναν άδειες οικοδομής μέσα στο δάσος (νομιμα πάντα…).
  _ Διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών που θεωρητικά είχαν ρόλο ελεγκτή και θεματοφύλακα της νομιμότητας. Η χαμηλή διαφθορά χέρι χέρι με τα μεγάλα σχέδια. Ολοι βολεύτηκαν. Ολοι βγάλαν (ή και βγάζουν το κάτι τις τους…). Οπως έλεγε και ο Μπακαλάκος σύντροφοι: εκαψαν το δάσος, ένοχος ο Τάσος… νόμιζε πως αν καπνίσει τη φωτιά του έρωτα θα σβήσει (ω! πόσο βολικός υπήρξες “Τάσο”).
  _ Το σύστημα επιδοτήσεων, ενισχύσεων, απαλλαγών από τους πυρόπληκτους… δηλαδή αγόρασα δάσος από τον τσομπάνη, έκτισα, παρίστανα τον μάγκα, κι αν καεί… θα πάρω και βοήθημα… αν δεν καεί θα το δηλώσω και θα το σώσω. Αυτό ειναι ότι πιο λούμπεν υπάρχει και μια γαμ@ σοβαρή αριστερά θα όφειλε να το πει με δυνατή φωνή…
  _ Φυσικά και τα μνημόνια! Η πυροσβεστική (ολίγον και δασική υπηρεσία, ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία), χωρίς προσωπικό (πωπω χολή που έχυναν οι “σκάι” για τους συμβασιούχους πυροσβέστες), η πλήρης διάλυση υποδομών (σε μέσα και σε δομές), η γα@@@ γραφειοκρατία στο όνομα της ψευτοδιαφάνειας που για να καθαρίσεις το δρόμο πρέπει να κάνεις 12 μήνες χαρτιά κι εγκρίσεις από τους … δανειστές.
  _ Δυστυχώς συντροφοι η αλήθεια πονά… αλλά γαμ@ωτο να την πουμε… αλλιως σωτηρία δεν υπάρχει
  Σημειωση: αν τυχόν προσχωρήσουμε στη θεωρία της συνομωσίας ευχαρίστως: πάτε στοίχημα ότι το δασολόγιο θα γίνει πιο ευέλικτο στις πληγήσες περιοχές; οι πράκτορες που καίνε τη χώρα μας είναι μόνο στο μυαλό των ψεκασμένων; Αλλά για ποια ασφάλεια/ΕΥΠ μιλάμε; Αυτοί πήραν επίδομα με τον τελευταιο νόμο (ο Βέγγος με την πρακτόρων τη σχολή γελά από τον τάφο του).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας