Δανία: Σκάνδαλο με ξέπλυμα χρήματος από την Danske Bank

958
δανία

Τα κορυφαία στελέχη της Danske Bank θα θεωρήσει προσωπικά υπεύθυνα για το πολύκροτο σκάνδαλο βρώμικου χρήματος η Εποπτική Αρχή του τραπεζικού τομέα της Δανίας, εάν διαπιστώσει ότι παραπλάνησαν τις αρχές σχετικά με τα ευρήματα της έρευνάς τους.

«Παίζονται τα κεφάλια τους», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αρχής σε συνέντευξή τους στο Bloomberg, μετά την αποκάλυψη της ίδιας της Danske Bank ότι «πολύ μεγάλο μέρος» από τα 234 δισ. δολάρια που πέρασαν από το 2007 έως το 2015 από την εσθονική θυγατρική της αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση έχει ήδη οδηγήσει στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Τόμας Μπόργκεν, ενώ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Όλε Άντερσεν, έχει πει ότι η εταιρεία έχει ήδη καταγγείλει στην αστυνομία σειρά υπαλλήλων. Ο Άντερσεν εξέταζε και αυτό την απραίτηση, αλλά αποφάσισε να παραμείνει προς το παρόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η εποπτική αρχή είχε ανοίξει έρευνα, η οποία και έκλεισε τον περασμένο Μάιο. Αποφάσισε ωστόσο να ανοίξει εκ νέου το φάκελο της υπόθεσης, στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας