Γ.Δραγασάκης – Α.Τσίπρας – Γ.Βαρουφάκης: Σχέσεις αγάπης, ζήλειας και μίσους

589
Σε φάση κρίσης και

Σε φάση κρίσης και “εσωτερικών συγκρούσεων” έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ , αν και δεν είναι σε καλύτερη μοίρα το ΜΕΡΑ-24 του Γ. Βαρουφάκη ( Γ.Β ) .

Και τα δύο κόμματα για διαφορετικούς και κοινούς λόγους το καθένα , ενάμιση χρόνο από τις εκλογές και παρά την τραγική πολιτική της ΝΔ , παραδέρνουν σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ποσοστά , ενώ το ΜΕΡΑ-25 , που έδειχνε αρχικά κάποιες δυνατότητες , χαροπαλεύει να μπεί στη Βουλή .

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ.Β επέλεξε αυτήν ακριβώς τη δυσχερή στιγμή για το κόμμα του και κυρίως  τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπολύσει  βαρύτατες κατηγορίες κατά του Γ. Δραγασάκη       ( Γ.Δ ) αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .

Ο Γ.Β υπογράμμισε ότι , μόλις ο ίδιος παραιτήθηκε από το Υπ. Οικονομικών , ο Γ.Δ ενήργησε σκόπιμα και σκανδαλωδώς για να ευνοήσει  τα συμφέροντα των ξένων και εγχωρίων αγοραστών  του ΟΠΑΠ , της “Τσέχικης μαφίας” όπως είπε ,  σε βάρος των καταναλωτών .

Η επίθεση του Γ.Β στον Γ.Δ , πέραν του ουσιαστικού της μέρους,  προκαλεί , εκτός των άλλων , δύο απορίες .

Πρώτον :  Γιατί  “ξέχασε”  πάνω από πέντε χρόνια ο Γ.Β το σκάνδαλο  της εύνοιας του Γ.Δ και το θυμήθηκε τώρα ; Τί συνέβη και ο Γ.Β το ανεκάλεσε τώρα στη μνήμη του , ενώ   θα όφειλε από την πρώτη στιγμή να βγεί στα “κάγκελα” και να προσπαθεί να ματαιώσει τη χαριστική υπέρ των  ιδιωτών  “ρύθμιση” του Γ.Δ  ;

Δεύτερον : Γιατί ο Γ.Β καταγγέλει μόνο τον Γ.Δ για την σκανδαλώδη εύνοια στους προύχοντες του ΟΠΑΠ; Γιατί “αθωώνει” τον Αλ. Τσίπρα και τον τότε Υπ. Οικονομικών; Ή θα μας πεί ο Γ.Β ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνώριζαν ,  δεν είδαν ούτε άκουσαν ;

Πέραν τούτων των άκρως περίεργων που  ανακινούν τεράστια ερωτηματικά , τη μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί η ( μη ) αντίδραση του Γ.Δ στις βαρύτατες σε βάρος του κατηγορίες και η προσπάθεια του τελευταίου να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα και να αποδόσει την επίθεση που υπέστη σε “συνωμοσία  της ΝΔ του Γ.Β και συμφερόντων”  !!!

Όσο όμως ο Γ.Δ δεν δίνει πειστικές και αναλυτικές απαντήσεις αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, υποδηλώνοντας ενοχή για αθέμιτη  επέμβαση  υπέρ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε θέματα , μάλιστα ,  στα οποία ήταν αναρμόδιος και τα οποία αφορούν μία ανεξάρτητη αρχή .

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση  προκαλεί ότι στο θέμα που προκάλεσε ο Γ.Β  και αφορά κεντρικότατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και “σωσίβιον” του Αλ. Τσίπρα στην κρίσιμη φάση της μνημονιακής του μετάλλαξης , δεν έχει λάβει θέση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γνώστης ασφαλώς των τεκταινομένων . Γιατί ; Τι θέλει να κρύψει ή να αποφύγει ;

Τέλος , αν και δεν υπάρχει τέλος αφού το θέμα , ίσως , μόλις αρχίζει , είναι γελοία η προσπάθεια της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμφανιστούν ως “τρίτοι” και να θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα μεγάλο σκάνδαλο , από τα μεγαλύτερα στη χώρα . Ένα μεγάλο  σκάνδαλο του οποίου η αρχή βρίσκεται στο ξεπούλημα του  κρατικού μονοπωλίου του ΟΠΑΠ σε ξένα και εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα , το οποίο εκτέλεσαν  από κοινού και κυνικά  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια προέβησαν σε χαριστική εκχώρηση στους νέους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ  της δυνατότητας να εξαπλώσουν μικρά καζίνο καταλήστευσης  σε όλη την Ελλάδα , με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος της κοινωνίας , ιδιαίτερα της νεολαίας της χώρας .

Θα επανέλθουμε ξανά στο σκάνδαλο και στον κύκλο ενοχής , που το περιβάλλει αλλά και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται με επίκεντρο τα δις. του τζόγου .

Άρης Δημητρίου

 

ΥΓ. 1 :  Ο  Γ.Β περίπου ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο μαγνητοφωνούσε τα Eurogroup πιστεύοντας , ίσως , ότι ως   “παμπόνηρος” έλληνας ξεγελάει τους “κουτόφραγγους” , πράγμα που μάλλον χαρακτήριζε γενικότερα τη συμπεριφορά του προς τις Βρυξέλλες – αλλά και ότι διένειμε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις στο Υπ. Συμβούλιο .

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι , τουλάχιστον , ο Παν. Λαφαζάνης όχι μόνο δεν γνώριζε ότι ο Γ.Β μαγνητοφωνούσε μυστικά τα eurogroup στα οποία συμμετείχε αλλά και ούτε είχε λάβει ποτέ ή είχε ακούσει σχετικές απομαγνητοφωνήσεις . Εκτός και αν ο Π. Λαφαζάνης εξαιρείτο από τον Γ.Β στη διανομή , όπως δεν καλείτο παρανόμως τότε  και στα Κυβερνητικά Συμβούλια Οικονομικής Πολιτικής διότι ενοχλούσαν σφόδρα οι θέσεις του .

ΥΓ. 2 : Συχνά τελευταία ο Γ.Β φιλοτεχνεί για τον εαυτό του την εικόνα του συνεπέστερου αντιμνημονιακού και του ανθρώπου που ακάματος εργαζόταν για το βαθύ κούρεμα έως την πλήρη διαγραφή του επονείδιστου ελληνικού χρέους . Ουδέν ψευδέστερον τούτου . Αντίθετα , ο Γ.Β πρίν κλείσει ένας μήνας από τότε που ανέλαβε το Υπ. Οικονομικών , ελέω Αλ. Τσίπρα , τον πολιτικό του ευεργέτη που έφερε τον Γ.Β στο προσκήνιο , ήλθε στην Ελλάδα από το Eurogroup της 20ης Φλεβάρη , στο οποίο συμμετείχε , έχοντας στα χέρια του μία απαράδεκτη συμφωνία με την οποία επεκτείνετο για 4 μήνες , υπο δυσμενέστατους , μάλιστα , όρους η δανειακή Σύμβαση του δεύτερου μνημονίου Σαμαρά – Βενιζέλου .

Με την συμφωνία αυτή , πού συνάντησε τη δημόσια αποδοκιμασία και καταγγελία του Π.Λ και της “Αριστερής Πλατφόρμας” και η οποία έφερε τη σφραγίδα του Γ.Β , η κυβέρνηση αναγνώριζε στην ουσία το χρέος , την υπαγωγή του στο Αγγλικό Δίκαιο , απεδέχετο την υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας και αναλάμβανε την υποχρέωση της εξόφλησής του , ενώ παράλληλα ανελάμβανε σειρά επαχθών δεσμεύσεων .

Λίγο μετά την Συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ο Γ.Β από το Οικονομικό φόρουμ Αμπροζέτι στο Κόμο ( 14/3/ 15 ) δήλωνε προκλητικά ότι “θέλουμε να αποπληρώσουμε το χρέος μέχρι τέλους”  και συνέχισε κυνικότατα   “δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος με αναφορά στην ονομαστική του αξία αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα με αναφορά στην καθαρή του αξία ….”

ΥΓ. 3 :  Νομίζω ότι το υπόβαθρο αυτών των αντιπαραθέσεων Γ.Β και Γ.Δ και κατ΄επέκταση ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ-25 είναι το “ψητό”.  Και το ψητό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η μεταξύ τους συνεργασία , την οποία και οι δύο βλέποντας το αδιέξοδό τους , διακαώς επιθυμούν αλλά δεν θέλουν ανοικτά να το δηλώσουν , παρά μόνο να κάνουν νάζια , ζήλιες και να το υπονοούν !

Οι πνιγμένοι απ τα μαλλιά τους πιάνονται .

Για όλα τούτα θα επανέλθω στην Iskra με εκτενές κείμενο και με στοιχεία που παίρνω από το βιβλίο το οποίο ετοιμάζει ο Π. Λαφαζάνης με τίτλο : “Η μεγάλη προδοσία”  .

 Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας