Γερμανία: Σε ακροδεξιούς οι υποψίες για τη δολοφονία του χριστιανοδημοκράτη Λίμπκε

949
γερμανία

Υπερασπιστής των δικαιωμάτων για τους μετανάστες και μεγάλος πολέμιος των ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων ήταν το στέλεχος του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, το οποίο δολοφονήθηκε στο σπίτι του την Κυριακή το βράδυ, προκαλώντας σοκ στην πολιτική -και όχι μόνο- σκηνή της Γερμανίας.

Ο Βάλτερ Λίμπκε ήταν από τους βασικούς συντελεστές του μεταναστευτικού προγράμματος που υποστήριξε η Μέρκελ, γεγονός που τον έβαλε στο στόχαστρο των ακροδεξιών οργανώσεων και των συμφερόντων που κρύβονται από πίσω τους.

Ο πολιτικός από το Κάσσε, βρέθηκε στο σπιίτι του, στο Βολφάγκεν της Έσσης, με σφαίρα στο κεφάλι, γεγονός που παραπέμπει σε εκτέλεση από κοντινή απόσταση. Ο ή οι δράστες, λειτούργησαν άψογα, ψύχραιμα και αφού διετέλεσαν την αποστολή τους, απομακρύνθηκαν.

Η έρευνα της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός πολιτικός δέχθηκε σφαίρα από πιστόλι μικρού διαμετρήματος, από εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώνυμης πηγής, ενισχύεται το ενδεχόμενο να εκτελέστηκε για πολιτικούς λόγους. Οι Γερμανοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ή του δράστη, τον ή τους οποίους αναζητούν στα στέκια -γνωστά και άγνωστα- των ακροδεξιών και των ναζιστικών οργανώσεων.

Ο Λίμπκε ήταν επικεφαλής για 10 χρόνια του περιφερειακού τμήματος του Κάσελ για τους μετανάστες και δουλειά του ήταν να διαχειριστεί τον εκτοπισμό των μεταναστών. Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο Λίμπκε συγκρούστηκε με το ακροδεξιό ρατσιστικό κίνημα Pegida.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας