Γερμανία: Ξεκίνησε η τοποθέτηση σωλήνων του Nord Stream-2

1177
νομοσχέδιο
Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στη Γερμανία.

Τους πρώτους σωλήνες του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream-2», άρχισε να τοποθετεί η εταιρεία Nord Stream-2, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία στη Γερμανία. Στην κατασκευή του αγωγού αντιτάσσονται, υπόδουλες στα κελεύσματα των ΗΠΑ και στη σκοπιμότητα να προωθηθεί η αγορά του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου (το οποίο παράγεται με τρόπο άκρως επικίνδυνο για το φυσικό περιβάλλον), η Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής,

Την τοποθέτηση τους με σκοπό την σύνδεση τους με τον τερματικό σταθμό που βρίσκεται στο Λιούμπιν στον κόλπο Γκράισβαλντ, ξεκίνησε το πλοίο Castoro 10 την νύχτα της Τετάρτης 25ης Ιουλίου.

Στο πρώτο στάδιο, οι σωλήνες του αγωγού οι οποίοι συγκολλούνται πάνω στο πλοίο, θα φθάσουν μέσω ενός υπόγειου και υποθαλάσσιου τούνελ στον χερσαίο τερματικό υποδοχής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία Nord Stream-2, πριν από δύο μήνες, άρχισε την κατασκευή του εν λόγω τούνελ μήκους 30 χιλιομέτρων κοντά στα παράλια. Τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν οι εργασίες της τοποθέτησης του αγωγού.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream-2», προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας