Γερμανία: Κατάρρευση εσόδων για το 83% των επιχειρήσεων-Απίθανη η ανάκαμψη V

1024

Η Γερμανία μείωσε τους αυστηρούς περιορισμούς κοινωνικής απόστασης στις 20 Απριλίου και ξεκίνησε τη διαδικασία ανοίγματος της οικονομίας της καθώς η καμπύλη της πανδημίας του ιού εξομαλύνεται.

Ωστόσο, η συνέπεια του κλεισίματος των επιχειρήσεων και του εξαναγκασμού των ανθρώπων να παραμείνουν στο σπίτι, μαζί με το κλείσιμο του διεθνούς εμπορίου, οδήγησε σε μια βαθιά ύφεση στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μια νέα έρευνα μέσω των Γερμανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων (που ανακοινώθηκε από το Reuters) ανέφερε ότι το 83% των εγχώριων επιχειρήσεων με υψηλή διεθνή έκθεση είχαν υποστεί κατάρρευση των εσόδων.

Πολλές από αυτές τις εταιρείες, περίπου το 93% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να βελτιωθεί από το 2021 ή μετά.

Παράλληλα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη σε σχήμα “V” δεν είναι εφικτή για το δεύτερο μισό του 2020.

Περίπου το 15% των 3.300 εταιρειών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους αναμένεται να μειωθεί στο μισό.

Υπό τέτοιες συνθήκες, οι εταιρείες δεν επιθυμούν να επενδύσουν – περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι μειώνουν το CapEx( κεφαλαιουχικές δαπάνες) στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το 35% τον Απρίλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας