Συζήτηση-Συμφωνία Πούτιν-Ρουχανί: Σεβασμός στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

1256
πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το Σάββατο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί. Κορονοϊός, Συρία και πυρηνικά επί τάπητος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ρουχανί, επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους το Σάββατο τις δεσμεύσεις τους για διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Υπογράμμισαν την ανάγκη να διατηρηθεί αυτή η συμφωνία, ως ένα βασικό στοιχείο της διεθνούς ασφάλειας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Παράλληλα συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία.

«Οι πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στη Συρία στο πλαίσιο της αύξησης των εντάσεων στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης της Ιντλιμπ και συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της πλήρους εφαρμογής των ρυθμίσεων που επετεύχθησαν στο πλαίσιο των συνομιλιών της Αστάνα όσον αφορά κυρίως την καταπολέμηση των τρομοκρατών με σεβασμό στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε στον Χασάν Ρουχάνι τη λύπη του για τα θύματα της επιδημίας του Κορονοϊού στο Ιράν και δήλωσε την πρόθεσή του να προσφέρει βοήθεια για την εξάλειψή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας