Γενοκτονικό σχέδιο Άγκυρας: Τουρκικός στρατός καίει δάση για εξάλειψη Κούρδων

510
Τουρκικός στρατός καίει δάση για εξάλειψη

Το τουρκικό κράτος μέσω πρακτόρων του βάζει φωτιές στην ΝΑ Τουρκία ( κατ’εξοχήν κουρδική περιοχή) με τις αρχές να εμποδίζουν τους ντόπιους Κούρδους να τις σβήσουν.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο χωριό Mêhrîna στην περιοχή Besta στη νοτιοανατολική Τουρκία χθες. Η φωτιά που ξεκίνησε στη δασική περιοχή ως αποτέλεσμα εμπρησμού από τουρκικά ελικόπτερα δεν έχει σβήσει ακόμη, αναφέρουν κουρδικές πηγές.

Οι τουρκικές αρχές εμποδίζουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς με την αιτιολογία ότι στην πληγείσα περιοχή «απαγορεύεται» να εισέλθει οποιοσδήποτε.

Από την άλλη,  δασική πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στα χωριά Danzi, Kurukaymak και Koçeri στην επαρχία  Dersim, η οποία στην συνέχεια επεκτάθηκε, συνεχίζει να μαίνεται για 10 ημέρες.

Η φωτιά κατέκαψε χιλιάδες εκτάρια γης αφού και εκεί σύμφωνα με τους Κούρδους δεν επιτρέπεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν επέτρεψαν στους ντόπιους που προσπάθησαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς να εισέλθουν στην περιοχή.

Σε γραπτή ανακοίνωση, ο κυβερνήτης του Ντερσίμ στην ΝΑ Τουρκία, ισχυρίστηκε ότι οι πυρκαγιές δεν μπορούν να σβηστούν, καθώς δεν υπάρχει κατάλληλος δρόμος για να φτάσουν οι υδροφόρες στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Τούρκοι στρατιώτες εμφανίζονται σε βίντεο να βάζουν φωτιά εντός τουρκικού εδάφους στην επαρχία Χάκαρι, για να ενοχοποιηθούν οι Κούρδοι.

Αυτές όμως οι πρακτικές αποτελούν “οδηγό” για όλες τις δραστηριότητες του τουρκικού συστήματος των ισλαμιστών, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το που μπορεί να έχει φτάσει το “ τουρκικό χέρι” όχι εντός αλλά και εκτός χώρας.

Το στυγνό καθεστώς Ερντογάν κάνει στην κυριολεξία τα πάντα για να επιβιώσει, ετοιμάζοντας μια ακόμη γενοκτονία κατά των Κούρδων, χρησιμοποιώντας τις γνωστές απάνθρωπες πρακτικές του, ενώ η διεθνή κατακραυγή γιγαντώνεται σταθερά.

Αναφέρθηκε ότι οι ομάδες της συριακής Διεύθυνσης Δασικών Επιχειρήσεων, που έφτασαν στην περιοχή για να ανταποκριθούν στη φωτιά, αποτράπηκαν με την αιτιολογία της “ασφάλειας.

Η Τουρκία διεξάγει εδώ και Τρία χρόνια ένα υβριδικό πόλεμο τόσο στο εσωτερικό της ( Κούρδοι), όσο και στο εξωτερικό στοχοποιώντας γειτονικές χώρες με διάφορα “φανταστικά σενάρια”, που απειλούν δήθεν την χώρα.

Τώρα η προσπάθεια του Ερντογάν αφορά την πρόκληση “ζημιών” ταυτόχρονα σε Κούρδους και ελληνισμό, για να πετύχει τα άνομα και ύποπτα σχέδια του για αναβίωση δήθεν νεο-οθωμανικών μεγαλείων.

Οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, αυξήθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία. Οι ακροδεξιοί εθνικιστές της Τουρκίας, έχουν μακρά ιστορία εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας εναντίον Κούρδων, Αλεβιτών, Αρμενίων, Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το μίσος έχει λάβει μερικές φορές επίσημη υποστήριξη από το κυβερνών κόμμα AKP, αν και το Ισλαμικό κόμμα, προσπαθεί μερικές φορές να αποσπάσει και  Κούρδους ψηφοφόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας