Γαλλικό περιοδικό βράβευσε τον Χ.Χαφτάρ για την μάχη εναντίον Τούρκων μισθοφόρων-τζιχαντιστών

1128
χαφτάρ

Χθες, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία όρθωσε το ανάστημά της στη φοβική Ευρώπη και άσκησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας εναντίον της επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία, ψηφίστηκαν μέτρα εναντίον τουρκικών εταιριών και συγκεκριμένα το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων αλλά και η ένταξή τους στη μαύρη λίστα.

Συγκεκριμένα μέτρα επιβλήθηκαν στην Avrasya Shipping, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι και το φορτηγό πλοίο Cirkin, το οποίο επανειλημμένα μετέφερε οπλισμό και ισλαμιστές μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη. Αντίστοιχες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στις πλοιοκτήτριες εταιρίες Kazakhstan’s Sigma Airlines και Jordan’s Med Wave Shipping, με την κατηγορία ότι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων, μια απόφαση που περιέχεται τόσο σε ψηφίσματα Ηνωμένων Εθνών αλλά και στα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Τη δυσαρέσκεια κατά της Ε.Ε εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον της ευρωπαϊκής απόφασης. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε πως τα πλοία μετέφεραν “ανθρωπιστική βοήθεια”(!).

Η τουρκική πολιτική γραφειοκρατία, ταυτόχρονα, είναι “σαστισμένη” λόγω της παραίτησης του Ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Fayez al Sarraj.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι “...μια εξέλιξη όπως αυτή, το άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, μας αναστάτωσε” και ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν τουρκο-λιβυκές διαβουλεύσεις, στην Τρίπολη, ώστε με τις «με τις συναντήσεις αυτές, με την θέληση του Θεού, θα στρέψουμε το θέμα αυτό προς την κατεύθυνση που χρειάζεται να στραφεί».

Δηλαδή την απαρέγκλιτη τήρηση του έκνομου Τουρκολυβικού μνημονίου που “διεμβολίζει” την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Φιλοτουρκική “εισβολή” της γερμανικής διπλωματίας στις λιβυκές εξελίξεις

Η Γερμανική διπλωματία ενδυναμώνει την πολιτική παρουσία της στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικού ΜΜΕ, συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Fathi Bashaga της κυβέρνησης ισλαμιστών της Τρίπολης και του Γερμανού πρέσβη Oliver Owcza.

Ο Fathi Bashagha είναι αγαπημένος πολιτικός της Δύσης.

Αλήθεια δεν νομίζω στις δυτικές κυβερνήσεις να υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που να εμπλέκονται σε βασανισμούς κρατουμένων όπως ο κ. Bashaga, ο οποίος, όπως έχω ξαναγράψει, τύφλωσε κρατούμενο με τη χρήση κουταλιού ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του από τα άγρια βασανιστήρια των πολιτοφυλακών του.

Οι δύο πολιτικοί, τόνισαν την ανάγκη αποχώρησης μισθοφορικών δυνάμεων και ειδικότερα αναφέρθηκαν στους Ρώσους μισθοφόρους της ιδιωτικής εταιρείας Wagner!

Φυσικά ο Γερμανός πρέσβης δεν έκανε καμία αναφορά στους χιλιάδες τζιχαντιστές του Ρ.Τ. Ερντογάν και τους “Τούρκους συμβούλους” που επιχειρούν στο λιβυκό έδαφος!

Τον ενοχλεί μόνο η αποστολή μισθοφόρων της ρωσικής εταιρίας, ενώ το Ρωσικό ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι έχουν σταλεί με κυβερνητική εντολή, που μάχονται στο πλευρό του Χαλίφα Χαφτάρ εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου κ.α!

Γεμάτος θαυμασμό για τον Fathi Bashagha, ο Γερμανός Πρέσβης έγραψε, μεταξύ άλλων, στο twitter του: “Εντυπωσιασμένος από την προσήλωσή του στην ενότητα της Λιβύης και στην προάσπιση της ασφάλειας της χώρας…” (!)

Μάλλον δεν γνωρίζει, επίσης, ο κ. Oliver Owcza για τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του “στρατού“, των “δυνάμεων ασφαλείας” του κ. Bashagha εναντίον διαδηλωτών, που αγωνίζονται, με πρωταρχικό αίτημα την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό, ενάντια στην εξαθλίωση, τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης , έλλειψης καυσίμων κ.α..

Κανένα πολιτικό αξίωμα για τον Χ. Χαφτάρ ζητά ο φιλότουρκος ΥΠΑΜ του Σάρατζ

Και ενώ η Τουρκίαανησυχεί” για τις επερχόμενες διαβουλεύσεις στη Γενεύη μεταξύ της Λιβυκής Βουλής και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, διορισμένης από τη Δύση, του Fayez al Sarraj, ο υπουργός Άμυνας του, Salah Al-Namroush, δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί κανένα πολιτικό ρόλο ή αξίωμα για τον “πραξικοπηματία” Χαφτάρ!

Η βράβευση του Χ. Χαφτάρ από το γαλλικό περιοδικό “Διεθνής Πολιτική”

Ο υπερήφανος και αδούλωτος ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ, την Παρασκευή βραβεύτηκε από το γαλλικό περιοδικό “Διεθνής Πολιτική” με το βραβείο “πολιτικού θάρρους“.

“Το συγκεκριμένο βραβείο δίδεται σε ηγέτες πολιτικούς- στο παρελθόν τιμώμενο πρόσωπο ήταν η πρόεδρος της Κομισιόν- για να επιβραβεύσει θαρραλέες ενέργειες από έναν δρώντα της εγχώριας ή διεθνούς πολιτικής”, δήλωσε ο συντάκτης του περιοδικού, Patrick Wajsman, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “ο Χαλίφα Χαφτάρ ηγείται στη χώρα του, δίνοντας μια κρίσιμη μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας και εναντίον του (κυβερνητικού) καθεστώτος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τρίπολη το οποίο υποστηρίζεται στρατιωτικά από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν”.

Όποια και αν είναι η έκβαση των διπλωματικών εξελίξεων, ο Χαφτάρ  ενσαρκώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, που αποτελούν και τον λόγο της βράβευσής του.

Αυτή η επιλογή βράβευσης φέτος, καθοδηγείται και από την ανάγκη να καταδείξουμε τον κίνδυνο μιας τουρκικής μόνιμης “εισβολής” στις ακτές της Μεσογείου, στους ίδιους τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς”.

Η Συρία και η Λιβύη, από κοινού, δίνουν τη μεγάλη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών και του τουρκικού στρατού κατοχής.

Η Ελλάδα αρνείται, ακόμα, να αναγνωρίσει επίσημα την κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης όπως αρνείται την επανέναρξη των ελληνο-συριακών διπλωματικών σχέσεων.

Τέτοιες επιλογές προάγουν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα;

 

*Πηγή: ΜΜΕ Λιβύης, alaraby.co.uk, dailysabah.com, sigmalive.com

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας