Γαλλία:Πανεργατική απεργία(14/12) και πρόταση CGT για απεργία 22 ημερών στο Δημόσιο

1767
έρευνα

Κήρυξη πανεργατικής απεργίας στην Γαλλία έχουν κηρύξει τα συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν.

Η Παρασκευή 14 Δεκέμβρη έχει οριστεί ως μέρα κοινής δράσης ανάμεσα στα συνδικάτα και στο κίνημα των ”Κίτρινων γιλέκων”, σε μια προσπάθεια κοινής συμπόρευσης ενάντια στις οικονομικές πολιτικές της γαλλικής κυβέρνησης.

Τα “Κίτρινα γιλέκα” συνεχίζουν πάντως τις κινητοποιήσεις τους για τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, δείχνοντας έτσι τις μαχητικές διαθέσεις τους, παρά την αναστολή του μέτρου για την αύξηση των φόρων, με το οποίο η γαλλική κυβέρνηση προσπάθησε να κατευνάσει την δυσαρέσκεια του κινήματος απέναντι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομοσπονδία της CGT, με προκήρυξή της, πρότεινε στις ομοσπονδίες να αποφασίσουν για απεργία 22 ημερών (!), από 9 μέχρι 31 Δεκέμβρη.

Σε απεργία βρίσκονται ήδη πολλοί κλάδοι, όπως οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, εργαζόμενοι σε μεμονωμένες επιχείρησες, ενώ από Δευτέρα ανακοίνωσαν απεργία διάρκειας στις οδικές μεταφορές CGT και Force Ouvriere.

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και των απεργιών, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, πολλά θα εξαρτηθούν από την μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα των συγκεντρώσεων των ‘‘Κίτρινων γιλέκων” την ημέρα του Σαββάτου (8/12), όπου θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας