Γάλλος ΥΠΕΞ μετά τηλεφώνημα Μακρόν-Ερντογάν: Η Τουρκία τώρα δεν μας προσβάλει

459
Γάλλος ΥΠΕΞ μετά τηλεφώνημα Μακρόν-Ερντογάν

Στροφή στην ανάπτυξη σχέσεων Γαλλίας-Τουρκίας;

Η Τουρκία μετά το μαστίγιο ακολουθεί  πολιτική καρότου

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σταματήσει να προσβάλλει τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σημειώνοντας όμως ότι η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία θα παραμείνει εύθραυστη, μέχρι να κάνει στην πράξη ορισμένα βήματα.

Η Άγκυρα συχνά έχει έλθει αντιμέτωπη με το Παρίσι λόγω των πολιτικών της στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα θέματα. Ωστόσο, τα μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι εργάζονται σε έναν οδικό χάρτη για την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων.

Προς το παρόν όλα είναι λόγια και υποσχέσεις

Η τηλεφωνική συζήτηση Μακρόν-Ερντογάν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ήταν το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών που έγιναν στον πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian, σε ομιλία που έναν την ίδια ημέρα στο κοινοβούλιο, αναφερόμενος στη συνομιλία των δύο ανδρών είπε:

“Τώρα πλέον δεν έχουμε άλλες ύβρεις και προσβολές και η γλώσσα που χρησιμοποιείται εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη. Οι σχέσεις εξακολουθούν να είναι εύθραυστες, επειδή ο κατάλογος των θεμάτων στα οποία υπάρχουν διαφωνίες είναι πραγματικά πολύ μεγάλος. Εμείς, παρόλα αυτά, θέλουμε μια υγιή σχέση με την την Τουρκία».

Δηλώνοντας ότι περιμένουν τώρα συγκεκριμένα βήματα απο την Τουρκία, ο Le Drian είπε:

“Η έξοδος των τουρκικών πλωτών γεωτρυπάνων από τα ύδατα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και η προθυμία της Άγκυρας να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι θετικά σημάδια. Τώρα χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να μπορούμε να τοποθετηθούμε σύμφωνα με αυτές τις ενέργειες. Προς το παρόν, όλα είναι απλά λόγια.”

Πηγή: Kurdistan24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας