Πολιτική λύση για αναδρομικά των συνταξιούχων πριν την απόφαση του ΣτΕ!

1563
συνταγματική

Ενδεχόμενη απόφαση του ΣτΕ, που θα ανατρέπει την δική του προηγούμενη με αριθ. 2287/2015 θα πλήξει το κύρος της Δικαιοσύνης και την ασφάλεια δικαίου!!

Θα εκθέσει επίσης την κυβέρνηση στους συνταξιούχους και όλη την κοινωνία!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ είχε έγκαιρα καλέσει την κυβέρνηση της ΝΔ (βλ. την από 29-10-2019 ανακοίνωση), όπως και την προηγούμενη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να δώσει πολιτική λύση στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων για τις περικοπές του 2012 (μειώσεις συντάξεων-κατάργηση Δώρων).

Η ΕΝΥΠΕΚΚ είχε καλέσει και τον υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση να ΜΗΝ προσφύγει στο ΣτΕ με τη διαδικασία της «πιλοτικής» δίκης, αφού με δική του προηγούμενη αίτηση και με την ίδια διαδικασία η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε εκδώσει την υπ’αριθ. 2287/2015 απόφαση που είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς του και είχε δικαιώσει πανηγυρικά τους συνταξιούχους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεν εισακούστηκε και γι’αυτό κάλεσε και την πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ και νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να ΜΗΝ κάνει δεκτή την αίτηση του κ.Βρούτση για νέα πιλοτική δίκη για το ΙΔΙΟ θέμα και τα ΙΔΙΑ νομικά ζητήματα, αφού η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε ήδη αποφανθεί με την υπ’αριθ. 2287/2015 απόφαση, είχε απορρίψει τα νομικά επιχειρήματα του κ.Βρούτση και είχε δικαιώσει τους συνταξιούχους.

Επειδή από κάποιες διαρροές (έγκυρων πάντως) δημοσιογραφικών κύκλων πληροφορούμαστε ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ προσανατολίζεται στο να εκδώσει απόφαση που θα ανατρέπει την προηγούμενη δική της με αριθ. 2287/2015, επιδικάζοντας αναδρομικά ΜΟΝΟ δέκα (10) μηνών και ΜΟΝΟ σε όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει στα Δικαστήρια, επανερχόμαστε σήμερα και επαναθέτουμε το μείζον αυτό ζήτημα.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί πάλι την κυβέρνηση, έστω την τελευταία στιγμή και πριν την έκδοση της απόφασης επί της πιλοτικής δίκης που συζητήθηκε στις 10-1-2020 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων που απασχολεί εδώ και χρόνια ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτέλους την υπ’αριθ.  2287/2015 απόφαση ΟλΣτΕ για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα και για όλους τους συνταξιούχους ή τις οικογένειές τους, συμψηφίζοντας ενδεχομένως (λόγω του μεγάλου κόστους) τις οφειλές τους προς το κράτος από φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις (φόροι, ΕΝΦΙΑ, δάνεια κ.ά.), με τις οφειλές του κράτους από τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων του 2012 και την κατάργηση των Δώρων.

Κάθε άλλη εξέλιξη θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δικαιοσύνης, την ασφάλεια δικαίου και θα εκθέσει την κυβέρνηση στα μάτια εκατομμυρίων συνταξιούχων, των οικογενειών τους και ολόκληρης της κοινωνίας.

 

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας