Λιβύη: Παραιτείται ο F.Sarraj!-Προς κατάρρευση οι σχεδιασμοί Ερντογάν

1830
sarraj
Ο Σάρατζ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, θα αποχωρήσει από την “Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας” του ΟΗΕ-Δύσης-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

Ο λιβυκός λαός, που βιώνει μια ανείπωτη δυστυχία αντιμετωπίζοντας την φτώχεια, την εξαθλίωση, τους τρομοκράτες εξτρεμιστές, όπως και πρακτικές άσκησης απάνθρωπης βίας από τις πολιτοφυλακές του ΝΑΤΟ, στην ουσία, ενώ από το 2015 από τις δυνάμεις ασφαλείας του F.Sarraj, εδώ και μέρες που έχει βγει στους δρόμους, ενώ ήδη στην Τρίπολη υπάρχουν νεκροί από την άγρια καταστολή των πολιτοφυλακών του F.Bashaga -F.Sarraj, ΝΙΚΗΣΕ!

Η λαϊκή ετυμηγορία δεν μετριέται μόνο στην κάλπη. Οι κοινωνικοί αγώνες διαχρονικά αφήνουν το στίγμα τους, πολύτιμα μαθήματα για τις επόμενες γενιές, στην ιστορία, χαράσσοντας στο αποτύπωμα  τους, υπερήφανες λαϊκές νίκες εναντίον κάθε τυράννου, κάθε μορφής καταπίεσης και κερδίζοντας τις μεγάλες αναμετρήσεις εναντίον εισβολέων για την απελευθέρωση της πατρίδας τους. Πρόσφατο παράδειγμα οι κινητοποιήσεις του λιβυκού λαού σε ολόκληρη την πατρίδα του….

Στην Τρίπολη με ριπές από πολιτοφυλακές εξτρεμιστών του υπουργού Εσωτερικών F. Bashaga, εναντίον διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους… Ενώ στην Βεγγάζη και σε όλες τις πόλεις της Ανατολικής Λιβύης, ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ περιφρουρούσε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με  αποκλειστικές πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ο Λίβυος πρωθυπουργός, ως συνέπεια και της πίεσης από τις ογκώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις, πρόκειται να δηλώσει την παραίτησή του, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές διαβουλεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Όποιες και αν είναι οι στοχεύσεις Ερντογάν-Δύσης, άλλωστε όπως γράψαμε χθες ο F.Bashaga δρομολογείται να αναλάβει τα ηνία διακυβέρνησης της Λιβύης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, θα δηλώσει την παραίτησή του από το πολιτικό σκηνικό.

Η φημολογούμενη αποχώρηση θα διευκολύνει τις συνομιλίες που θα λάβουν χώρα στη Γενεύη, μεταξύ της ελεύθερης, δημοκρατικής Ανατολικής Λιβύης των Α. Σάλεχ και Χ. Χαφτάρ και της “Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας”(GNA).

Μετά την παραίτηση του Sarraj, θα σχηματιστεί νέο Προεδρικό Συμβούλιο, που στη σύνθεση του θα υπάρχει ισότιμη εκπροσώπηση της Λιβυκής Βουλής και της διορισμένης από ΟΗΕ κυβέρνησης, GNA.

To νέο, προσωρινό, κυβερνητικό σχήμα θα προετοιμάσει τους κρατικούς μηχανισμούς και τους δήμους στις 3 περιφέρειες της χώρας, για την διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών (το μέχρι τώρα γνωστό χρονοδιάγραμμα αναφέρεται σε διάστημα 18 μηνών).

Η Λιβυκή Βουλή, τόσο στη επικράτεια της όσο και στις υπό τουρκική κατοχή περιοχές της χώρας, στήριξε πολιτικά αλλά και επιχειρησιακά(με την παρουσία του στρατού) τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Μαζί με την μεγάλη υπερήφανη νίκη του λιβυκού κινήματος διαμαρτυρίας, την μεγαλειώδη αντίσταση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού εναντίον τρομοκρατών-τζιχαντιστών και του τουρκικού στρατού κατοχής, θα πρέπει να τονίσουμε και την καταλυτική επιρροή της Ρωσίας , της Αιγύπτου και όλων των συμμαχικών δυνάμεων της Ανατολικής Λιβύης, στον αγώνα εναντίον των σχεδίων της “Γαλάζιας Πατρίδας” της Τουρκίας.

Ήδη σήμερα, η Ρωσική Αεροπορία προχώρησε σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς εναντίον στόχων τρομοκρατών με τον ηρωικό συριακό στρατό να σφυροκοπά τις χερσαίες δυνάμεις τους στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg  η παραίτηση του F.Sarraj μετά τον ξεσηκωμό του λιβυκού λαού, θα λάβει χώρα σύντομα, τις επόμενες μέρες .

Η Ανατολική Λιβύη, ξανά στο προσκήνιο , θα εκφράσει τα λαϊκά αιτήματα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, τον διαμοιρασμό των εσόδων από την εξαγωγή πετρελαίου, με την επανεκκίνηση των διυλιστηρίων, στα λαϊκά νοικοκυριά. Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για την χώρα, σε μια Μεσόγειο της ειρήνης και της ελευθερίας των λαών της…

Τι θα συμβεί, άραγε, με το περίφημο Τουρκολυβικό Μνημόνιο των Σάρατζ-Ερντογάν;

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του LNA: Έκτακτη συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ (ώρα Λιβύης)!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας