Β.Πούτιν: «Θα κερδίσουμε τον κορονοϊό-Κρίσιμες οι επόμενες 2-3 εβδομάδες»

947
όπλα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στην μάχη με τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα φάνηκε βέβαιος ότι η Ρωσία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ιό. 

Με αφετηρία την εκτίμηση αυτή ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε του Ρώσους πολίτες να κάνουν υπομονή, ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης και των περιφερειακών κυβερνήσεων, τα κάλεσε κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα αποθέματα τους, να εφαρμόζουν αυστηρά τις συστάσεις των γιατρών και τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται σε κάθε περιφέρεια.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τον ρωσικό λαό ότι η Ρωσία διαθέτει τα μέσα για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα σύμφωνα με οποιοδήποτε σενάριο από όλα σε σχέση με την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν θα επιτευχθεί χωρίς απώλειες, παρότι προσπαθούμε, όπως είπε, να τις ελαχιστοποιήσουμε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων κατά την διάρκεια της περιόδου του κορονοϊού, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά και στις περιφερειακές κυβερνήσεις να λάβουν πρόσθετα μέτρα στήριξης των πολιτών, ενώ ο ίδιος πρότεινε να δοθεί έκτακτο επίδομα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν την μάχη κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας, Συγκεκριμένα επίδομα 80.000 ρουβλίων (περίπου 973 ευρώ) στους γιατρούς και 50.000 ρουβλίων (περίπου 608 ευρώ) στο κύριο νοσηλευτικό προσωπικό, επίδομα των 25.000 ρουβλίων (περίπου 300 ευρώ) στο βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό και το επίδομα των 50.000 ρουβλίων στους γιατρούς που εργάζονται στο τμήμα πρώτων βοηθειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας