Βόλος: Μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά καύσης σκουπιδιών και εργοστασίου σκουπιδοκαυσίμων

1010
βόλος

Χιλιάδες πολίτες από τον Βόλο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, συμμετείχαν χθες, Σάββατο 16 Μαρτίου, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδοκαυσίμων στην ΑΓΕΤ και κατά της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής σκουπιδοκαυσίμων από τον Δήμο Βόλου.

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του Δήμου Βόλου και της ΑΓΕΤ («Φάμελλε και Μπέο, ακούστε το καλά η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά», «Ούτε στον Βόλο, ούτε πουθενά, η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά» κ.ά.), χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, στέλνοντας μήνυμα πως δεν θα γίνει ανεκτή η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η απειλή της δημόσιας υγείας.

Πολίτες κάθε ηλικίας, με τα παιδιά τους, με τις παρέες τους, με συναδέλφους, γείτονες, ομάδες, συλλογικότητες, πολιτικοί και μαζικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΛΑ.Ε, με την παρουσία και του ευρωβουλευτή της Νίκου Χουντή, βρέθηκαν και χθες στον δρόμο για να διαδηλώσουν πως δεν ανέχονται άλλη μόλυνση του περιβάλλοντος και επιτέλους θέλουν να ζουν σε μια πόλη με ποιότητα ζωής και μέλλον για όλους.

Ψηφίσματα, χαιρετισμοί, ομιλίες, διάφορα δρώμενα όπως στο νοσοκομείο με φέρετρο και στεφάνι ή έξω από την κλειστή ΑΓΕΤ με χορευτικό – θεατρικό δρώμενο, σε ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι που γέμισε την Ιάσονος, την Πολυμέρη και τον χώρο έξω από την ΑΓΕΤ προς τη Γορίτσα.

Ενδεικτικό του μεγέθους της πορείας, είναι το μήκος της στην Πολυμέρη με την κεφαλή να βρίσκεται μπροστά στο νοσοκομείο και την ουρά περίπου στην Εξωραϊστική.

Στο σύνολό του το συλλαλητήριο ήταν ειρηνικό, χωρίς να συμβεί το παραμικρό παρά μόνο μερικές λιποθυμίες κι ένα καρδιολογικό επεισόδιο που αντιμετωπίστηκαν από εθελοντές διασώστες.

Δήλωση Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας:

«Η παρουσία μου εδώ και των δυνάμεων της ΛΑ.Ε είναι για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται για να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για να μη δοθεί άδεια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF. Οι τελευταίες πληροφορίες ότι έχει παγώσει αυτή η άδεια δεν μας πείθουν, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και πιστεύουμε ότι ο βολιώτικος λαός και με αυτή την κινητοποίηση θα καταφέρει να δώσει ένα μήνυμα σε κυβερνήσεις ότι όσο δίνουν τέτοιες άδειες, θα τον βρίσκουν απέναντί τους. Ο αγώνας υπέρ του περιβάλλοντος και της υγείας είναι προτεραιότητα, αναγκαιότητα και αυτή η αναγκαιότητα τελικά θα κερδίσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας