Βρούτσης Υπουργός Εργασίας: “Πολιτική αλητεία και αθλιότητες” χωρίς τέλος

1129
Βρούτσης Υπουργός Εργασίας
Ανακοίνωση οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, Υπ. οικονομιών, Αθήνα, 9 Μαρτίου, 2020

Προφανώς δεν περιμέναμε στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα για τον παράνομο αποκλεισμό των εκπροσώπων της ΠΕΝΕΝ από το Δ.Σ του ΝΑΤ να ομολογήσει ο Υπουργός την αυθαιρεσία του ούτε να κάνει την απαιτούμενη διορθωτική κίνηση για την αποκατάσταση της νομιμότητας όπως αυτή προκύπτει από τον κωδικοποιημένο νόμο 793/1978 που αφορά τον διορισμό του Δ.Σ από το Υπουργείο Εργασίας.

Διαβάζοντας την απάντηση που έδωσε στην Βουλή επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός μας ότι ο Υπουργός Εργασίας διέπραξε μια επαίσχυντη πολιτική αλητεία και αθλιότητα σε βάρος του κλάδου μας, της ΠΕΝΕΝ και αυτής ακόμη της αστικής νομιμότητας (νομοθεσία), και όχι μόνο, στην ουσία κουρέλιασε αυτό το οποίο διαφημίζει νυχθημερόν το αστικό πολιτικό σύστημα για τον σεβασμό του στους νόμους του κράτους.

Εδραιώνεται επίσης η άποψή μας ότι το κίνητρο για τον άθλιο αποκλεισμό της ΠΕΝΕΝ από το Δ.Σ του ΝΑΤ αλλά και όλους τους άλλους φορείς στην Ναυτιλία είναι βαθύτατα πολιτικό και με την πρακτική της η κυβέρνηση κηρύσσει την ιστορική μας Ένωση ως ανεπιθύμητη σε όλους τους οργανισμούς που εκπροσωπούνται οι Ναυτεργάτες.

Νομικοί κύκλοι που τους θέσαμε υπόψη τόσο την σχετική νομοθεσία για το Δ.Σ του ΝΑΤ όσο και την απόφαση του ΣτΕ (σε προηγούμενη προσφυγή της ΠΕΝΕΝ με την οποία πανηγυρικά δικαιώθηκε) θεωρούν ότι πρόκειται για μια πολιτική επιλογή η οποία είναι πρωτοφανής να μην αποδέχεται και να μην εφαρμόζει το αρμόδιο Υπουργείο την απόφαση του ανώτατου δικαστικού σώματος της χώρας μας.

Στην απάντησή του ο Υπουργός ψευδολογεί ασύστολα, εξαπατά συνειδητά την βουλευτή που έκανε την σχετική ερώτηση, αποκρύπτει την απόφαση του ΣτΕ και προσποιείται ότι δήθεν η απόφασή του “βρίσκεται σε αρμονία με το νομοθετικό πλαίσιο και τις σχετικές διατάξεις και πάντως βρίσκεται εντός των ορίων της διακριτικής ευχέρειας της Διοίκησης”.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρώντας άδικο, παράνομο και αυθαίρετο τον αποκλεισμό της αποφάσισε να προσφύγει για την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης στο αρμόδιο δικαστικό σώμα που προβλέπεται με τον νόμο 3068/2002, ΦΕΚ 274/Α/14/11/2002.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, οι παρατρεχάμενοί του που τον συμβούλευσαν να προβεί σε αυτή την αθλιότητα θα λάβουν την απάντηση τόσο με τον δικαστικό δρόμο όσο και με πολύμορφες κινητοποιήσεις που βρίσκονται στον σχεδιασμό της ΠΕΝΕΝ.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Υ.Γ.: Ο συγκεκριμένος νόμος 3068/2002 προβλέπει στην περίπτωση παραβίασης του νομοθετικού πλαισίου και αποφάσεων των δικαστηρίων κυρώσεις, αποζημιώσεις και πειθαρχικές ποινές στους κρατικούς – κυβερνητικούς φορείς και πρόσωπα της Διοίκησης……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας