Βιομήχανοι: Επαινούν ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν κυβέρνηση Ν.Δ. και προτείνουν συναινέσεις

928
βιομήχανοι

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, αφού εύχεται αυτός και οι βιομήχανοι στην κυβέρνηση της ΝΔ «δύναμη και επιτυχία στο έργο της και τη διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί της, όπως κάναμε με όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα», δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν «έναν από τους βασικούς πυλώνες προόδου, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της χώρας στην προσπάθεια όλων μας για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «τα πρώτα δείγματα γραφής την νέας κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά στην ετοιμότητα διακυβέρνησης, στο κυβερνητικό σχήμα που συνθέτει τολμηρά την πολιτική εμπειρία με την τεχνοκρατική γνώση, στη σαφήνεια των προγραμματικών δηλώσεων και στην εστίαση στο αποτέλεσμα». Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να τα βρουν μεταξύ τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το «νέο» που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ελπίζουμε να οδηγήσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες, για το καλό της οικονομίας, των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Διαχρονικά, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, οι προτάσεις των βιομηχάνων «εμπλουτίζουν τις δημόσιες πολιτικές και συχνά υιοθετούνται από τη Δημόσια Διοίκηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σε σύνολο 280 νομοθετικών διατάξεων συναφούς περιεχομένου με θέματα που ασχολείται ο ΣΕΒ, το 60% ήταν, μερικώς ή ολικώς, σύμφωνες με τις θέσεις μας».

Απευθυνόμενος, τέλος, προς την κυβέρνηση της Ν.Δ., αναφέρει πως «όπως και όλοι μας, θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» και αναμένει «την αναλυτικότερη παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού και του νομοθετικού έργου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν περαιτέρω πολλά κρίσιμα θέματα, αλλά προπάντων αναμένουμε την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας