“Βατερλό” Άγκυρας στην Β.Συρία: Εννέα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από Κούρδους αντάρτες

890
Εννέα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από Κούρδους

Προετοιμάζεται η τελική μάχη της Συρίας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ πολύ σύντομα

Ενώ, Σύριοι και Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλο χουνέρι στις τουρκικές δυνάμεις στην Συρία ( αφού Μόσχα και Άγκυρα δεν τα έχουν βρει ), οι Κούρδοι προκαλούν σοβαρές απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις δείχνοντας ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, από την χώρα θα έχουμε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών όλων των δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την εξουδετέρωση Εννέα Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε σειρά κουρδικών επιθέσεων,ανακοίνωσε το HPG στο συριακό Κουρδιστάν

Στην σχετική ανακοίνωση των Κούρδων, είχαμε σωρεία επιθέσεων εναντίον των Τούρκων στρατιωτών κατοχής στις περιοχές Avaşin και Metîna, σκοτώνοντας Εννέα από αυτούς.

“Τα επαναστατικά γεράκια του Κουρδιστάν σε Ζάγκρος και  Avaşîn πραγματοποίησαν μια επιθετική επιχείρηση κατά την οποία στόχευσαν θέση των Τούρκων στρατιωτών, όπου είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική εξουδετέρωση 4 Τούρκων στρατιώτες, οι οποίοι έριχναν τοξικά χημικά αέρια.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι Κούρδοι μαχητές μας μπόρεσαν να τραυματίσουν επίσης 4 στρατιώτες, και να καταστρέψουν ολόκληρο τον χώρο, εκτός από τα χημικά όπλα που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Μετά την επιχείρηση, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής, με ελικόπτερα, μετέφεραν νεκρούς και τραυματίες για να μην γίνουν γνωστές οι απώλειες τους.

Επίσης στις 12 Σεπτεμβρίου, οι κουρδικές δυνάμεις μπόρεσαν, νωρίς το πρωί, να περικυκλώσουν στρατιωτικά οχήματα του τουρκικού στρατού,  που κατασκεύαζαν δρόμους για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η κουρδική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 στρατιώτες του τουρκικού στρατού. Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι τουρκικές δυνάμεις στοχοποίησαν στην συνέχεια με βόμβες από αεροσκάφη και βαριά όπλα την περιοχή Barxwedan, προσπαθώντας να προελάσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι επιθέσεις τους αναχαιτίστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις, εμποδίζοντας τους σε περαιτέρω εισχώρηση.

Την ίδια ημερομηνία ( 12 Σεπτεμβρίου), τις πρώτες πρωινές ώρες, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής τοποθέτησαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στην περιοχή Werxilê, αλλά οι Κούρδοι ειδικοί μπόρεσαν να απενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά”, καταλήγει η ίδια.

Πληροφορίες από ρωσικές και συριακές πηγές φέρουν τους Τούρκους να έχουν πέσει σε τέλμα στην περιοχή, ενώ οι Κούρδοι λαμβάνοντας βαρύ εξοπλισμό ανταποδίδουν σχεδόν στα ίσια προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων μεταξύ του τουρκικού στρατού.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει αναλάβει να ισοπεδώσει όλα τα χωριά στην περιοχή με τη ανοχή του ιρακινού κράτους, μόνο που οι Κούρδοι έχουν μετακινήσει τις δυνάμεις τους σε πιο ασφαλείς περιοχές διεξάγοντας ορεινό αγώνα κατά των τουρκικών δυνάμεων, δημιουργώντας ενέδρες στους Τούρκους που δεν μπορούν κρυφτούν σε καμία περίπτωση .

Τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών θα τα δούμε σύντομα και σε άλλες περιοχές πέριξ των τουρκικών συνόρων, αφού το καθεστώς Ερντογάν αδιαφορεί για τις απώλειες των δυνάμεων του, ενεργώντας αυτοβούλως σύμφωνα με το σχέδιο αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που έχει εκπονήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας