Βαρύτατες οι ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα των εργοστασίων στη Σερβία της Ελλ. Βιομ. Ζάχαρης

3258
σερβία

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένονται οι δεσμευτικές στημένες προσφορές των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των δύο υπερκερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία, στο πλαίσιο του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού – μαϊμού, «που διεξάγεται ομαλά» όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, επαναλαμβάνοντας ότι οι υποψήφιοι υπερβαίνουν σε αριθμό τους εννέα.
Υπενθυμίζεται ότι οι διατεταγμένοι υποψήφιοι μνηστήρες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη γειτονική χώρα προέρχονται από τη Δυτική Ευρώπη και τη Σερβία.
Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε στο τέλος Ιανουαρίου φέτος, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα). Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουνίου 2017 αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση των δύο σερβικών εταιρειών, θυγατρικών του Ομίλου ΕΒΖ.

Σε πορεία εγκατάλειψης και λουκέτου η Βιομηχανία Ζάχαρης

Εν τω μεταξύ, την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ ζητούν οι εργαζόμενοι να επαναδιατυπώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι οι πρακτικές που ακολουθούνται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, παρά τις εξαγγελίες και θέσεις υπουργών, κινούνται στην κατεύθυνση παύσης της εταιρείας και εξυπηρέτησης συμφερόντων τρίτων.
Ύστερα από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να επέμβει ο ίδιος στα ζητήματα που άπτονται της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, Χριστόδουλος Βαρκάκης.
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας στις Σέρρες, «υποσχέθηκε την ενδυνάμωση της τευτλοκαλλιέργειας, τη στήριξη της βιομηχανίας και την λειτουργία των εργοστασίων, με συνέπεια τη συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης στη χώρα μας».
Αναφέρονται δε και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στο εργοστάσιο της εταιρείας στις Σέρρες, αναφέροντας ότι γνωστοποίησε εκ νέου την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή, αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει οφέλη και για την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας