Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε Grexit αλλά είμαστε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα!

2029
βαρουφάκης

Δεν θέλει Grexit  επαναλάμβανε μονότονα πολλές φορές, προκειμένου να εμπεδωθεί, σε συνέντευξή του στην Κέρκυρα, ο Γ. Βαρουφάκης.

 

Την ίδια ώρα, όμως, έλεγε πως το χειρότερο πράγμα για την χώρα είναι η μετανάστευση των νέων, την οποία, όπως είπε, θα αντιμετωπίσει “με  προγραμματικό λόγο, με την υπεύθυνη ανυπακοή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε”.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, λες και δεν πέρασε μία μέρα, ο Γ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει την αδιέξοδη, δημαγωγική ρητορική του Αλ. Τσίπρα όταν ήταν αντιπολίτευση και όταν ήταν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης με το εκτόπισμά του θα πειθαναγκάζει, υποτίθεται, τους “θεσμούς” να αναδιπλώνονται ή θα χτυπάει τα νταούλια, όπως έλεγε ο Τσίπρας, και οι Βρυξέλλες θα χορεύουν.

Το δις, όμως, εξαμαρτείν και από τον ίδιο άνθρωπο, καταντά κάτι περισσότερο από κοροϊδία.

Χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο για εθνικό νόμισμα, το οποίο να τίθεται ως ρεαλιστική προοπτική στο τραπέζι και όχι ως μπλόφα, ούτε καν διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει με τους “θεσμούς”.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η επανάληψη της τραγωδίας και της ταπείνωσης του Ιουλίου-Αυγούστου του 2015 είναι δεδομένη και εκκωφαντική, όταν τότε Τσίπρας- Βαρουφάκης έτρεμαν μόνο και στο άκουσμα του Grexit.

Το πλέον κωμικοτραγικό, όμως, είναι ότι ο Γ. Βαρουφάκης, με μία απίστευτη αυταρέσκεια και αλαζονεία χιλίων πιθήκων, κατέληξε στη συνέντευξή του με ένα κρεσέντο που προκάλεσε θυμηδία και ειρωνικά σχόλια:

“Είμαστε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα”, είπε ο υπουργός που υπόγραψε την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας και χωρίς κανένα σεβασμό προς συλλογικότητες και αγωνιστές που έχουν προσφέρει και θυσιάσει τόσα και τόσα στον δημοκρατικό αντιμνημονιακό αγώνα, χωρίς να μονοπωλούν ποτέ τίποτα και χωρίς να έχουν προσκυνήσει ποτέ τις Βρυξέλλες.

Αντιμνημόνιο όμως και σχεδόν πάση θυσία Gremain έχουν τόση σχέση μεταξύ τους όση “ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.

Ο Τσίπρας ήταν ένας, προσοχή στις απομιμήσεις του!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας