Α.Σίσι: Θα προασπίσουμε την ασφάλεια μας και μέσα στη Λιβύη

520
συνόρων

H αιφνιδιαστική επίσκεψη του ΥΠΑΜ Τουρκίας Χ. Ακάρ στην Τρίπολη του διορισμένου ηγέτη από τον ΟΗΕ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Φ. Σάρατζ, χθες, ενώ έγινε δεκτός στο διεθνές αεροδρόμιο της Μιτίγκα με μεγάλες τιμές, ο Στρατάρχης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, τον “υποδέχτηκε” με…. “πυροτεχνήματα”!

Σε μια επίδειξη ισχύος, εντελώς αιφνιδιαστικά, σήμερα ξημερώματα, η Αεροπορία του LNA βομβάρδισε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Al Watiya καταστρέφοντας, πλήρως, όλα τα συστήματα αεράμυνας του τουρκικού στρατού κατοχής!

Μια επίθεση που στοίχισε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από αξιωματούχους του LNA, στις δυνάμεις κατοχής τουλάχιστον 36 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, ο αριθμός των νεκρών, μισθοφόροι, τουρκικός στρατός και ένοπλες πολιτοφυλακές του Σάρατζ, φτάνει τους 105!

Σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΑΜ Τουρκίας, Χ. Ακάρ, από την Τρίπολη σχετικά με τη Διακήρυξη του Καΐρου – η πρωτοβουλία του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι για την κατάπαυση του πυρός  στη Λιβύη και τη διαμόρφωση οδικού χάρτη με στόχο την πολιτική επίλυση της σύρραξης και την απομάκρυνση του στρατού κατοχής και των μισθοφόρων τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τη Λιβύη, που συνιστούν, κυριολεκτικά, υπαρξιακή απειλή για τις Αραβικές χώρες η διείσδυσή των παρακρατικών στρατιωτικών μονάδων του Ισλαμικού Χαλιφάτου και στο δικό τους έδαφος – προκύπτει ότι δεν γίνεται αποδεκτή από την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Και ενώ τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις του Ισλαμιστή διορισμένου πρόεδρου Σάρατζ, ότι θα υπάρξουν αντίποινα για τη χθεσινή επίθεση του LNA στην Al Watiya στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, σήμερα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου σε κοινή συνεδρίαση πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του Αιγυπτιακού στρατού να υπερασπιστεί τα κοινά σύνορα της χώρας του, με τη Λιβύη, δυτικά αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι η ασφάλεια της εδαφικής επικράτειας της Αιγύπτου , πέραν των λιβυκών-αιγυπτιακών συνόρων, σε βάθος, μέσα στο λιβυκό έδαφος.

Αυτό σημαίνει ότι αν τα αντίποινα από τον Σάρατζ-Ενρτογάν σηματοδοτούν την τελική επίθεση εναντίον του Λιβυκού Κοινοβουλίου και του στρατού του, στις ελεύθερες περιοχές από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και τον κατοχικό τουρκικό στρατό, στην Ανατολική Λιβύη, η Αίγυπτος θα υπερασπιστεί τον Λιβυκό λαό, τους ηγέτες του Ακίλα Σάλεχ και Χαλίφα Χαφτάρ,  γιατί με αυτόν τον τρόπο υπερασπίζεται την δική της εδαφική ακεραιότητα…

Ο λαός της Λιβύης, στη Βεγγάζη ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει εναντίον της εισβολής της Τουρκίας στην πατρίδα του…

Ο LNA θα αγωνιστεί μέχρι θανάτου για την απελευθέρωση της Λιβύης από τον τουρκικό στρατό κατοχής…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας