Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου με τα τρία κρουσματα

915
ιδιοκτήτης

Τέλος έδωσε στη ζωή του, σήμερα το πρωί, ο Δημήτρης Καμπανάρος, ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορoνοϊού.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το απονενοημένο διάβημα του 40χρονου έγινε στο σπίτι του ή στο γηροκομείο.

Το περασμένο Σάββατο στο γηροκομείο είχαν εντοπιστεί τρία θετικά κρούσματα του ιού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη:

«Με ανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν από λίγο την τραγική είδηση του θανάτου του συμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη». Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε. Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία. Είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση. Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν».

Ο αυτόχειρας ήταν μόλις 41 ετών και σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, τα είχε εντοπίσει ο ίδιος, γιατί είχαν γίνει πριν από μια εβδομάδα τεστ που βγήκαν αρνητικά και εκείνος επέμεινε να επαναληφθούν.

Ήταν γιατρός γεροντολόγος και είχε επιμείνει να υπάρχουν διαθέσιμα rapd test στα γηροκομεία εξαρχής.

Πριν από 18 ημέρες είχε δώσει συνέντευξη στο Mega όπου είχε καταγγείλει ότι ενώ έπρεπε να γίνονται τεστ δύο φορές το μήνα και είναι υποχρέωση του κράτους στην Ευρώπη -αυτό απαιτεί το πρωτόκολλο διεθνώς- και «η δική μου μονάδα έξι μήνες τώρα έχει ελεγχθεί μόνον μια φορά». Όπως είπε με κόστος 50 ευρώ το τεστ η μονάδα πρέπει να δίνει 2.000 ευρώ το μήνα μόνο για τα τεστ αν οι εργαζόμενοι είναι 20. Τα γηροκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το κόστος, είχε τονίσει, και ο νόμος επιβάλλει σε όλες τις χώρες να το αναλαμβάνει η πολιτεία για να προστατευθούν αποτελεσματικά οι ηλικιωμένοι. Είχε πει επίσης (όπως και η κα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ) να συνταγογραφούνται τα τεστ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας