Αυτά είναι τα έγγραφα του FBI για την υπόθεση της Novartis

2699
fbi

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της Novartis, δίνουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα έγγραφα που έστειλε το FBI στην εισαγγελέα διαφθοράς.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 τα έγγραφα που στάλθηκαν δεν αναφέρουν πολιτικά πρόσωπα.
Εμφανίζονται τα ονόματα του ζεύγους Στουρνάρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων εμπλεκομένων, μη πολιτικών, ανάμεσα σε αυτά που απέστειλε το FBI, μετά από αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
Ειδικά για την περίπτωση του ζεύγους Στουρνάρα, η αναφορά βρίθει λαθών καθώς εμφανίζει τον διοικητή της ΤτΕ να έχει… ιδρύσει το ΙΟΒΕ το οποίο όμως ιδρύθηκε το 1975. Επίσης, αναφέρει τον κ. Στουρνάρα ως διοικητή της ΤτΕ την περίοδο 2012-2013, όταν όμως αυτός ήταν υπουργός Οικονομίας.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη επανέρχεται και με νέο αίτημα στις 23 Ιανουαρίου του 2018, πριν δύο εβδομάδες δηλαδή, το FBI στέλνει νέα έγγραφα όπου αναφέρει επτά πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Στο έγγραφο δεν γίνεται αναφορά σε χρηματισμό ενώ επισημαίνεται ότι αποτελεί πληροφόρηση κι όχι τελικό συμπέρασμα.
Ερωτηματικό παραμένει γιατί έχουν λάθη τα έγγραφα αυτά, αλλά και γιατί Βενιζέλος, Πικραμμένος και Κουτρουμάνης δεν υπήρχαν στα έγγραφα αλλά προστέθηκαν αργότερα στη δικογραφία.

Η αντίδραση Σαμαρά – Στουρνάρα

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά  έλεγαν ότι η αναφορά στο όνομά του, έγινε σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε υποβάλλει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση και για την πιθανή εμπλοκή των επτά συγκεκριμένων πολιτικών.
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό το έγγραφο του FBI αποδεικνύει ότι δεν έχει προκύψει το παραμικρό για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της κ. Τουλουπάκη να ενισχυθεί με δήθεν στοιχεία η σκευωρία, που καταρρέει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Όμως, και ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε τις αναφορές στα έγγραφα του FBI.
Όπως αναφέρει: «Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν «παρεισφρήσει» ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975».
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας