Αυστραλία: Καλούν τον στρατό να απεγκλωβίσει τους πληγέντες από τη φωτιά

1210
αυστραλία

Δυνάμεις του στρατού, με αεροσκάφη και πλεούμενα, καλεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας για να βοηθήσουν τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πολίτες που αναζήτησαν καταφύγιο σε παραλίες για να προστατευθούν από τη φωτιά, στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόρια.

Στις ακτές της Μαλακούτα στη Βικτόρια, χωρίς τρόπο διαφυγής, έχουν καταφύγει περίπου 4.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους 12 πολίτες, ενώ αγνοούνται άλλοι τέσσερις σε Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία.

State Government of Victoria via AP

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δασών στη Νέα Νότια Ουαλία, Σέιν Φιτζσίμονς, είναι «κυριολεκτικά χιλιάδες οι άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής, όπου κατέφυγαν για να σωθούν. Αυτή είναι η χειρότερη σεζόν που έχουμε ζήσει εδώ».

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον και η υπουργός Εθνικής Άμυνας Λίντα Ρέινολντς αποφάσισαν την αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στις δύο πληγείσες πολιτείες. Μεταξύ άλλων θα μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθεια σε τρόφιμα, ενώ θα προχωρήσουν σε εκκένωση των παράκτιων περιοχών μόλις κριθεί αναγκαίο.

Βοήθεια ζητήθηκε επίσης από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που αναμένεται να στείλουν αεροσκάφη.

Στο μεταξύ με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καταστροφή από τη φωτιά, με τουλάχιστον 12 μέτωπα. Για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν παραθεριστικά κέντρα αλλά και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος που διατρέχει τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας