Αστυνομική χούντα Macron στη Γαλλία:Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κίτρινων γιλέκων

1653
κίτρινα

Oι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στο Σανζ Ελιζέ στο Παρίσι, στο Μπορντό και την Τουλούζη, που αποτελούν σημεία συνάντησης του κινήματος διαμαρτυρίας

 

Απαγορεύτηκαν για αύριο οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και σε άλλα εμβληματικά μέρη, κυρίως στο Μπορντό και την Τουλούζη, που αποτελούν σημεία συνάντησης του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα εδώ και 4 μήνες.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στον απόηχο των συγκρούσεων, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της περασμένης εβδομάδας, μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται στο τομέα του Ελιζέ από τις 7 το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας.
Μέτρα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας  θα εφαρμοστούν και στη Νίκαια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, που υποδέχεται, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Τομείς της πόλης θα αποκλειστούν για κάθε πρόσωπο, εκτός των κατοίκων, και οι αρχές θα πραγματοποιούν έρευνες σε όποιον θέλει να εισέλθει εκεί.
Οι πόλεις της Τουλούζης και του Μπορντό (νοτιοδυτικά), που αποτέλεσαν επίσης θέατρο συγκρούσεων, θέτουν σε εφαρμογή ανάλογα μέτρα.

 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που σηματοδοτεί τον πανικό της γαλλικής κυβέρνησης μπροστά σε ένα μαζικό μαχητικό κίνημα που, παρά την άγρια καταστολή, τις δολοφονίες, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις διαδηλωτών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αποφασιστικότητα επί ένα τετράμηνο.

Συνάμα, η απόφαση απαγόρευσης των κινητοποιήσεων αποτελεί απτό δείγμα της διολίσθησης της Γαλλίας και της Ευρώπης σε καθεστώς ελεγχόμενης και περιορισμένης δημοκρατίας, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά αστυνομικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Για μια ακόμη φορά, όπως και σε άλλες κρίσιμες ιστορικές περιόδους, η υπεράσπιση των λαϊκών κοινωνικών δικαιωμάτων συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των απειλούμενων δημοκρατικών ελευθεριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας