Ας το επαναλάβουμε: Πάνε σε διάλογο για να δώσουν την Κύπρο στην Τουρκία…

918
Πάνε σε διάλογο για να δώσουν

Δικαιολογημένα μας προβληματίζει αυτό το πρωτόγνωρο πάθος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του προέδρου του (δεξιού) Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του γενικού γραμματέα του ροζ «κομμουνιστικού» κόμματος της Κύπρου, του ΑΚΕΛ, για τις συνομιλίες, που υποτίθεται θα οδηγήσουν σε «δίκαιη λύση» του Κυπριακού.

Και ενώ γνωρίζουν αυτοί οι κύριοι πως η λύση που προωθείται από τους ανθέλληνες Βρετανούς και τον Αντόνιο Γκουτέρες είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Τουρκίας.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Άνδρος Κυπριανού, είναι οι πιο βασικοί εκπρόσωποι του κυπριακού κατεστημένου. Είναι η εικόνα και η ομοίωση αυτού του κατεστημένου.

  • Παλαιότερα, λόγω του πελατειακού κράτους, τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν ψηφίζονταν από το 75% του κυπριακού λαού, αλλά εσχάτως τα ποσοστά αυτά έχουν καταρρεύσει. Και λογικό είναι. Διότι ακόμα και οι φανατικοί τους οπαδοί βλέπουν που οδηγούν το Κυπριακό: Σε μία λύση που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ την κατοχική δύναμη Τουρκία.

Το πάθος τους για την όποια λύση, δείχνει πάνω απ’ όλα το φόβο τους για το αύριο, μου είχε πει παλαιότερα ένας βετεράνος της κυπριακής διπλωματίας. Αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί του. Αυτό που αποκαλύπτει τούτη η πρεμούρα τους να κλείσουν το Κυπριακό, είναι η ανάγκη τους να συνεχίσουν να ελέγχουν αυτόν τον έρμο λαό, που βεβαίως τους επιτρέπει να τον χειραγωγούν.

Οι άνθρωποι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, από τους Προέδρους της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολιτικό -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Τους δίνουν εντολή να παρακαθίσουν σε διαπραγματεύσεις και τρέχουν και φτάνουν λαχανιασμένοι από την αγωνία τους, για να είναι πρώτοι. Και όταν κάποια στιγμή, φτάνουν με την άνεση τους και οι εκπρόσωποι των κατακτητών, τους παίρνουν και τα σώβρακα, για να χρησιμοποιήσω τον ποδοσφαιρικό όρο, διότι δεν μάχονται για την Πατρίδα αλλά για την πολιτική τους επιβίωση.

Αποφάσισαν, λοιπόν, ο Κύπριος Πρόεδρος, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με κάποιους περιθωριακούς, που εξιτάρονται με τη θέα του νεοσουλτάνου Ερντογάν, να θέσουν σε νέα ταλαιπωρία τον κυπριακό λαό. Σε άλλους θα προσφέρουν φρούδες ελπίδες, σε άλλους τον τρόμο της μόνιμης διχοτόμησης. Και έτσι εκβιάζουν τους πολίτες να μην διαμαρτύρονται.

Τους πήραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, χρήματα που κέρδισαν με τίμιο τρόπο, και δεν άνοιξε ρουθούνι. Πάνε τώρα να διαπραγματευθούν λύση που εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία και τα νεοσουλτανικά σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν θα ξεσηκωθούν οι πολίτες; Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα δείξουν την απογοήτευση και το θυμό τους στις κάλπες…

Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, που μάχονται για την «όποια λύση», διακινούν θεωρίες που δεν έχουν ούτε μύτη, ούτε πισινό (με το συμπάθιο).

  • Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε για παράδειγμα, ότι αν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις θα σώσουμε την Αμμόχωστο. Τον ακούνε οι άνθρωποι και λένε από μέσα τους τη γνωστή φράση «τι πίνει και δεν μας δίνει».
  • Ο Άντρος Κυπριανού τα ίδια και χειρότερα. Πως συμφέρει στον Κυπριακό Ελληνισμό μία συμφωνία με τους Τούρκους του Ερντογάν;

Μα δεν έχουν κουκούτσι μυαλό; Αυτοί οι δύο πολιτικοί, που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία στο εθνικό θέμα, πρέπει να είναι πολύ προβληματικοί, με όλη τη σημασία της λέξης.

Το χειρότερο που κάνουν ο κ. Αβέρωφ και ο κ. Άντρος, είναι ότι μονίμως φέρνουν προ τετελεσμένων την Αθήνα, αντί -ας πούμε- την Άγκυρα. Πάνε από εκβιασμό σε εκβιασμό την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, και αυτοί, επειδή βαρέθηκαν τα τερτίπια των Ελληνοκυπρίων πολιτικών, λένε σε όλα ναι, και τους αφήνουν να συνεχίζουν την καταστροφική πορεία τους.

Μην νομίσετε ότι οι σχέσεις είναι καλές. Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικάντηδες εκβιάζουν ότι αν δεν μας στηρίξετε θα σας καταγγείλουμε και οι Έλληνες πολιτικοί χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τούτη την ερμαφρόδιτη και εκβιαστική κατάσταση για να βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω από το Κυπριακό.

Τους έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι οι Τούρκοι αν ξεμπερδέψουν με την Κύπρο και την ελέγξουν με τα σχέδια που αποδέχονται στη Λευκωσία, θα στραφούν προς την Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι η κατοχική δύναμη δεν τολμά ευθεία επίθεση στον Έβρο και στο Αιγαίο επειδή φοβάται ότι θα ανοίξει και το μέτωπο της Κύπρου.

  • Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να είπε στην κ. Τζέιν Χολ Λουτ, που βαριέται και συγχαίνεται  το Κυπριακό όπως ο διάολος το λιβάνι, ότι θα αντιπροσωπευθεί στην Πενταμερή, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα υποβαθμιστεί σε κοινότητα. Κρίμα. Και η Τουρκία; θα ρωτήσετε…

Η κατοχική δύναμη δεν βιάζεται. Αφού θα της έχουν «φτιάξει» το γήπεδο οι δικοί μας και ο φιλότουρκος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Γιατί να ασχοληθεί και γιατί να χαλά τη ζαχαρένια της; Θα πάει σε αυτό το διάλογο, για να αποσπάσει και άλλες υποχωρήσεις της Λευκωσίας (και της Αθήνας) και θα φύγει σαν κυρία με τρόπαιο τον έλεγχο της Κύπρου.

Ευτυχώς, που και αυτή τη φορά, η όποια λύση θα τεθεί ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα…

*Οι απόψεις του αρθρογράφου δεν εκφράζουν κατά ανάγκη τις θέσεις της iskra

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας