Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

624
ναγκόρνο

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, για τα τεκταινόμενα στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, πραγματοποιήσαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της Αρμενικής κοινότητας , στην πλατεία Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι, που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας. Τα άτομα αναμένεται να καταλήξουν στην Αρμενική Εκκλησία, επί της οδού Τσιμισκή. Σκοπεύουν να καταθέσουν στεφάνια για τα θύματα της πολεμικής σύρραξης.

«Όχι στη βία των Αζέρων» γράφει ένα πανό που ανάρτησαν οι συγκεντρωμένοι, που πραγματοποιούν την διαμαρτυρία ύστερα από κάλεσμα της αρμενικής κοινότητας και της νεολαίας της. Ένα άλλο πανό αναγράφει : “Η Τουρκία δεν έχει ιστορία , έχει ποινικό μητρώο”.

Συμμετέχοντες κρατούν σημαίες της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Οι διοργανωτές ζητούν από τον κόσμο να κρατάει αποστάσεις και να φοράει μάσκες , λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην διαμαρτυρία που πραγματοποιείται συμμετέχουν εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της Αρμενικής κοινότητας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βουλευτές και άλλοι επίσημοι οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμούς προς τους συγκεντρωμένους .

Οι συγκεντρωμένοι καταδικάζουν την επίθεση Αζέρων και Τούρκων και ζητούν από το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό να σταθούν στο πλευρό τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης στον Λευκό Πύργο οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον αρμενικό και ελληνικό ύμνο.

 


ναγκόρνο

 

*Πηγή: grtimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας