ΑΡΗΣ 1905-1945: Πρωτοκαπετάνιε ζεις μέσα στις καρδιές όσων δεν προσκύνησαν…

2863
άρης

 

 Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ …

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Σαν σήμερα στο φαράγγι του Φάγγου στη Μεσούντα του ν. Άρτας, δίπλα στον Αχελώο, ο σταυραητός – πρωτοκαπετάνιος δίνει ένα μεγαλειώδες και ηρωικό τέλος στη ζωή του κυνηγημένος και πολιορκημένος από προδότες, δωσίλογους και προσκυνημένους και εγκαταλειμμένος από συναγωνιστές και φίλους, με μόνη συντροφιά του το 45-αρι του και την πιστή σκιά του τον Τζαβέλα, ενώ λίγα μέτρα μακριά του κείτονταν ήδη νεκρός από βόλι νικελίου ο ήρωας καπετάν Κόζακας

Γεια σου αθάνατε πρωτοκαπετάνιε. Ακόμα δεν πιστεύουν στη Ρούμελη ότι έχεις φύγει. Ακούνε και σήμερα οι αλαφροΐσκιωτοι κάπου-κάπου την φωνή σου να αντηχεί τρομερή στις απάτητες κορφές και στα δασωμένα φαράγγια μαζί με τα αγρίμια και τα πουλιά.

Βλέπουν και σήμερα κάποιοι αλάνθαστοι ιχνηλάτες που και που τις πατημασιές σου σε άγνωστα χορταριασμένα μονοπάτια και χαμογελάνε κάτω από τα γένια τους.

Δεν έφυγες Άρη, μόνο περιμένεις υπομονετικά την κατάλληλη ώρα να ξαναβγείς στο κλαρί και τότε αλίμονο σε όσους ατίμασαν , έκλεψαν και λεηλάτησαν αυτόν τον τόπο και τον λαό μας και τότε φωτιά και τσεκούρι σε όσους ξεπούλησαν τα οράματα και τις θυσίες γενιών και γενιών.

https://www.youtube.com/watch?v=-F04QeEp8_8

 

Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας