Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο ο Κορκονέας! Προκλητική απόφαση του Εφετείου

1120
αύγουστο

Εκτός φυλακής, αφού «έσπασαν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί, θα βρεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου 2008 είχε δολοφονήσει τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

 

Η αποφυλάκιση του Κορκονέα, που έμεινε μόλις 11 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του 15χρονου, ήρθε μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερο σύννομου βίου επιβάλλοντάς του την ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

Σ’ αυτό το σημείο να προστεθεί ότι με την αναγνώριση του “πρότερου σύννομου βίου” η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών. Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμη και με τα σχετικά ελαφρυντικά, θα ήταν αυτή των 20 ετών.

Χαρακτηριστική ήταν η 40ήμερη αναβολή της δίκης, με πρόφαση την ασθένεια συνηγόρου του δολοφόνου, ώστε να διεξαχθεί με την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, δόθηκε ο χρόνος να αλλάξει η σύνθεση του δικαστηρίου, καθώς αποχώρησε ένας δικαστής και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας από τους αναπληρωματικούς.

Να σημειώσουμε ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια το 2010 για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,  η οποία τότε συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στην συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη είχε επιβληθεί ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Εντούτοις, χθες, ολοκληρώνοντας την πρόκληση, το Εφετείο έκρινε τον Σαραλιώτη, που είχε αποφυλακιστεί το 2012 με περιοριστικούς όρους, αθώο “λόγω αμφιβολιών”!

Το συμπέρασμα είναι απλό: Η ζωή ενός δεκαπεντάχρονου που δολοφονείται με δόλο αξίζει 11 χρόνια φυλακή για τον δολοφόνο του και 4 χρόνια για τον συνεργό του!

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” “ρίχνει στα μαλακά” ή και αθωώνει αστυνομικούς δολοφόνους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Μελίστα, που είχε δολοφονήσει το 1985 τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά, ενώ ανάλογη πρόκληση ήταν και η ολιγόχρονη κράτηση στις φυλακές του στελέχους της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα, δολοφόνου του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Ο δολοφόνος λίγο μετά την αποφυλάκισή του διορίστηκε και σε στελεχική θέση σε τράπεζα στον Βόλο!

Ποιος θα είναι ο επόμενος ανήλικος νεκρός; Μπορεί η ποινή του δολοφόνου του να είναι ακόμα μικρότερη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας