Αποφράδα μέρα. Σιωπή στο ελληνικό προτεκτοράτο. Σόου Ερντογάν στα Βαρώσια

1031
Σόου Ερντογάν στα Βαρώσια

Στα κατεχόμενα μέσω του αεροδρομίου Ercan έφτασε γύρω στις 12:20 ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η  Kıbrıs Postası γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα στις 11.20 το πρωί ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αεροπλάνο airbus  που ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία.

Έφτασε στα Kατεχόμενα ο Ερντογάν για το σόου στα Βαρώσια

Αναφερόμενη στο θέμα, η Yeni Düzen  (15.11.20) γράφει ότι ο Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη, για τους εορτασμούς της 37ης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, επικεφαλής αντιπροσωπείας Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων, αποτελούμενη από 8 Υπουργούς και 16 Βουλευτές και ότι  θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου επειγόντων περιστατικών και στα εγκαίνια του τεμένους Χαλά Σουλτάν.

Αποφράδα μέρα χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τη σημερινή, αφού στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει ένα Γ’ Αττίλα σε βάρος της μαρτυρικής Κύπρου. Αποτελεί τραγωδία ότι το ελληνικό προτεκτοράτο και η ευνουχισμένη κατεστημένη πολιτική τάξη στην Κύπρο στην ουσία παρακολουθούν άπρακτοι τη νέα τουρκική επέλαση αναμένοντας το μοιραίο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ο Ερντογάν, θα παρακολουθήσει πρώτα την καθιερωμένη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί  στην λεωφόρο Φαζίλ Κουτσούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία και μετά θα μεταβεί στα Βαρώσια ενώ στις 16.30 θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου. Η ώρα των  εγκαινίων για το νέο τέμενος δεν ανακοινώθηκε.

Εξάλλου, η Kıbrıs Postası  (14.11.20 ) κάτω από τον τίτλο: “Οθωμανική αύρα  στο Βαρώσια“, αναφέρεται στις προετοιμασίες που έγιναν στην πόλη για την επίσκεψη του Ερντογάν και σημειώνει ότι αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι τα μικρά αντίσκηνα που στήθηκαν στον δρόμο και τα οποία αντικατοπτρίζουν την οθωμανική κουλτούρα. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα μικρά αντίσκηνα κτίστηκαν μπροστά από το σπίτι του ιδιοκτήτη τράπεζας στα Βαρώσια, “ένα από τα πιο όμορφα σπίτι της πόλης”, όπως σημειώνει.

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η Yeni Bakış (15.11.20) γράφει ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις εγκαταστάσεις ήρθαν από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το Ικόνιο.

Η Avrupa (15.11.20), αναφερόμενη επίσης στο θέμα, γράφει ότι ετοιμάστηκε “σοφράς στα Βαρώσια” για τον Ερντογάν και σημειώνει κάτω από την φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου: “Εσύ ο ταξιδιώτης, εμείς οι ξενοδόχοι“. Γράφει ακόμα πως ασφαλτώθηκαν δρόμοι στην πόλη και φυτεύτηκαν δέντρα και λουλούδια για να τύχει υποδοχής ο τελευταίος Πατισάχ. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης στην πρώτη σελίδα ότι σήμερα είναι η 37η επέτειος της ανακήρυξης της “ΤΔΒΚ” και καταγράφει την ταυτότητα του “κράτους” ως εξής:

“Όνομα: ΒΚ (Βόρεια Κύπρος)

Επίθετο: ΤΔ (Τουρκική Δημοκρατία)

Νόμισμα: Τουρκική Λίρα

Στάτους:  Δορυφόρος

Λαός: Όμηρος

Πρόεδρος: Πληρεξούσιος Ερσίν Τατάρ

Διεύθυνση: Μερσίν 10, Τουρκία”.

Απαγορεύθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ, η Kıbrıs Postası γράφει ότι ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Δρόμος Ανεξαρτησίας, Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν δήλωσε ότι ο “αστυνομικός διευθυντής” της κατεχόμενης Λευκωσίας, Χουσεϊν Τσέτε επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του για ακύρωση της πορείας προς την “πρεσβεία” της Τουρκίας και τη “βουλή” με τίτλο “Εκείνοι στο μαγκάλι, Εμείς στην Πλατεία”, που προγραμματιζόταν για σήμερα 15 Νοεμβρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία με στόχο την διαμαρτυρία κατά των παρεμβάσεων της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν επίσης το Αριστερό Κίνημα, η οργάνωση Μπαράκα και άλλες πλατφόρμες.

Ο Κορκμαζχάν ανέφερε ότι ο Τσέτε του είπε πως με εισήγηση της “αστυνομίας” και την έγκριση του “έπαρχου” της κατεχόμενης Λευκωσίας απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των συνόρων της κατεχόμενης πρωτεύουσας καθ’ όλη την διάρκεια της 15ης Νοεμβρίου.

Ο “αστυνομικός διευθυντής” αρνήθηκε να στείλει γραπτώς την απαγόρευση για την εκδήλωση παρά το γεγονός ότι ο Κορκμαζχάν του ζήτησε να το πράξει, αναφέρεται στην δήλωση του εκπροσώπου του Δρόμου Ανεξαρτησίας, ο οποίος υποστήριξε ότι μια τέτοια απόφαση αντίκειται στο “σύνταγμα” και δεν είναι αρμόδια η “αστυνομία” ή η “επαρχιακή διοίκηση” για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Είπε ότι οι οργανώσεις που θα λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση θα συζητούσαν τι θα έπρατταν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας