Αποκαλυπτική ομιλία (video) του Λαφαζάνη στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ (Ιούλιος 2013)

2866
ομιλία

Είναι πολλοί εκείνοι που είτε από έλλειψη ενημέρωσης είτε υποβολιμαία και από σκοπιμότητα λένε: Δεν κατάλαβαν ο Λαφαζάνης και το “Αριστερό Ρεύμα” τον Τσίπρα και που το πήγαινε; Και αν καταλάβαιναν, τι έκαναν για να τον ανακόψουν;

Η Iskra παραθέτει σε video ολόκληρη την ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στο πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2013, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Η ομιλία του Παν. Λαφαζάνη αποτελεί  μια ουσιαστική καταγγελία της πολιτικής του τότε ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, η οποία “προφητικά” έθετε το ζήτημα της ρήξης με το ευρώ, ως προϋπόθεση και βασικό κρίκο για αν μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκρούσει ως κυβέρνηση τους εκβιασμούς της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.

Τότε, όμως, ολίγοι παρακολουθούσαν επιμελώς τα συμβάντα και ακόμα ολιγότεροι αντιλαμβάνονταν την σημασία των προτάσεων Λαφαζάνη, τις οποίες είτε θεωρούσαν ότι αφορούν απλώς ένα νόμισμα και όχι μια ολοκληρωμένη στρατηγική διεξόδου, ανασυγκρότησης και ανάταξης του τόπου, είτε ότι θα έσπρωχναν, τάχα, την χώρα στην “καταστροφή”.

Περιττό να πούμε ότι τότε Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου ήταν απόντες από εκείνες τις μάχες που εν πολλοίς έκριναν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνω πάντως ότι οι θέσεις τότε Λαφαζάνη – Αριστερού Ρεύματος συγκέντρωσαν μόνο το 25% περίπου του Συνεδρίου, ενώ πολλοί που τότε δεν τις ψήφισαν και τις αποδοκίμαζαν βγαίνουν σήμερα με άκρα υποκρισία και λένε στον Λαφαζάνη ότι δεν έβλεπε τότε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και δεν έκανε τίποτα για να τον σταματήσει.

Κι’ όμως ο Παν. Λαφαζάνης και το Αριστερό Ρεύμα πάλεψαν μέχρι τέλους για να αποτρέψουν την τελική συνθηκολόγηση του Τσίπρα και την οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάλεψαν ενάντια σε θεούς και δαίμονες χωρίς μάλιστα την απαραίτητη λαϊκή στήριξη.

Ολόκληρη η πολύ αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στο πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας