Αποκαλυπτήρια τώρα! Ανοίγουμε τον φάκελο του πολιτικοοικονομικού ασφαλιστικού σκανδάλου της Ασπίς

1386
ανοίγουμε
Σκάνδαλο υπάρχει αλλά οι πολιτικοί υπεύθυνοι άφαντοι

Κοντά δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο της ασφαλιστικής Ασπίς και μίας σειράς ασφαλιστικών εταιρειών, για το οποίο συνένοχες, συνυπεύθυνες και ατιμώρητες ήταν και παραμένουν οι κατ’ ευφημισμό εποπτεύουσες Αρχές και οι διαδοχικές αμαρτωλές και διαπλεκόμενες κυβερνήσεις.

Στη συνέχεια η τραγωδία πήρε ακόμα πιο εφιαλτικές διαστάσεις με το κλείσιμο των εταιριών του ομίλου ΑΣΠΙΣ σε συνοπτικές διαδικασίες εξπρές, με σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των ασφαλισμένων και βεβαίως με ευθύνη της πολιτείας,με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους, χιλιάδες ασφαλιστές, εκατομμύρια καταναλωτές.

Στα χρόνια αυτά ουσιαστικό έργο δεν έγινε για την εκκαθάριση αυτών των εταιριών παρά μόνο αποσπασματική και πελατειακή πολιτική εκμετάλλευση από τα κόμματα εξουσίας.

Πολλά τα ερωτηματικά… Ένα το σίγουρο. Τι έγινε πραγματικά το 2009; Γιατί εκεί πρέπει να εστιάσουμε, στο 2009!

 Το 2009 είναι ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων που σχετίζονται με το κλείσιμο αυτών των εταιριών. Το 2009 είναι ο χρόνος αστικής και ποινικής ευθύνης οποιουδήποτε εμπλέκεται. Το 2009 πάνω στις κλεισμένες εταιρίες στήθηκε ένα μεγάλο φαγοπότι το οποίο συνεχίζεται ως σήμερα.

Η ιστοσελίδα μας ανοίγει έρευνα για τις καθυστερήσεις, τις προφάσεις και τη δημιουργία πλασματικών γεγονότων, με σκοπό την καθυστέρηση απονομής ουσιαστικών ευθυνών του κεντρικού τραπεζίτη ή του τότε εποπτεύοντος υπουργείου.

Ανοίγει έρευνα για τις ευθύνες που έχουν για όλες αυτές τις νοσηρές καταστάσεις η Τράπεζα της Ελλάδας και ο Διοικητής και βεβαίως, οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

 Γιατί δεν μαζεύτηκαν τα χρήματα που όφειλαν εταιρίες πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων  άμεσα από τις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρίες;

Κατά κύριο λόγο τα έτη 2009, το 2010, το 2011 ασφαλιστικοί πράκτορες δεν απέδωσαν τα οφειλόμενα στις κλεισμένες εταιρίες χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς!

 Το 2009,το 2010, το 2011 η ασφαλιστική πίτα άλλαζε χέρια φτιάχνοντας νέες ισχυρές συμμαχίες πάνω στην πλάτη ασφαλισμένων.

 Έχουμε στα χέρια μας  καταγγελίες για 3 χαρακτηριστικές υποθέσεις πρακτοριακών εταιριών που δεν απέδωσαν χρήματα το 2009, το 2010 το 2011… και που για τις πράξεις  μη απόδοσης χρημάτων διαχείρισης  του 2009, δεν κατηγορήθηκε κανείς από αυτούς που πραγματικά τις διοικούσαν τότε! Γιατί άραγε;

Τα λεφτά ασφαλισμένων,όσα υπήρχαν στα χέρια πρακτοριακών εταιριών, έπρεπε  με επείγουσες ενέργειες των εκκαθαριστών, των νομικών τους, της Τράπεζας της Ελλάδος, ως κεντρικού επόπτη για τις ασφαλιστικές, να είχαν το αργότερο μέσα στο 2011 δεσμευθεί και αποδοθεί στα χέρια των εκκαθαριστών.

Υπάρχουν απίστευτες ταλαιπωρίες ως αποτέλεσμα συγκάλυψης ευθυνών για τον μαύρο Σεπτέμβρη του 2009, όταν η ασφαλιστική αγορά δεχόμενη βαρύτατα πλήγματα, απαξιωνόταν και κατέρρεε στην συνείδηση των πολιτών.

Από την ιστοσελίδα μας ξεκίνησε η έρευνα και το ρεπορτάζ για τους πραγματικά υπεύθυνους.

Το απόστημα είναι στο 2009 και πριν. Αυτό πρέπει να σπάσει. Για τους τότε προβληματικούς ασφαλιστικούς επιχειρηματίες, την εποπτεία για όποιον… 

Περαιτέρω θα ασχοληθούμε και θα προτείνουμε μέτρα για την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη δικαίωση των πολιτών, που χωρίς καμιά ευθύνη τους εμπιστεύθηκαν τη Πολιτεία και βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

 Όλα τα υπόλοιπα με πλασματικές δικαιολογίες είναι κυνήγι φαντασμάτων και εκμετάλλευσης του χρόνου.

Δυστυχώς, με ασπιρίνη ο καρκίνος δεν νικήθηκε…

 Το βήμα  της iskra ανοιχτό σε όλους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας