Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου

2150
άσυλο

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου, την 25η Γενάρη ενημερώθηκαν «μέσω e-mail από το Τμήμα Διαχείρισης & Εφαρμογής Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Ασύλου, ότι η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας καθίσταται αδύνατη για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Η αδυναμία αυτή οφείλεται, σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να στελεχωθεί νεοσύστατη Οικονομική Υπηρεσία.

Πανελλαδική απεργία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκήρυξε για την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, η ΑΔΕΔΥ, με αίτημα να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να σταματήσεις κάθε καθυστέρηση στις πληρωμές τους.

Σε ανακοίνωση των εργαζομένων τονίζεται ότι: «σε αρκετούς συναδέλφους ήδη οφείλονται οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, ενώ ορισμένοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και αρκετοί έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους».

Η Ανακοίνωση του Εργαζομένων έχει ως εξής:

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων ΣΟΧ τη Δευτέρα, 13/02/2017

Την 25η Ιανουαρίου 2017, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου ενημερωθήκαμε μέσω e-mail από το Τμήμα Διαχείρισης & Εφαρμογής Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Ασύλου, ότι η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας καθίσταται αδύνατη για άγνωστο χρονικό διάστημα. Η αδυναμία αυτή οφείλεται, σύμφωνα με το ως άνω Τμήμα, σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τονίζεται μάλιστα ότι η νεοσύστατη Οικονομική Υπηρεσία πρέπει πρώτα να στελεχωθεί, μία διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία και αβεβαιότητα στους περίπου 370 συμβασιούχους που στελεχώνουμε την Υπηρεσία Ασύλου ανά την Ελλάδα και ήδη εργαζόμαστε καθημερινά σε σκληρές συνθήκες, με ελλιπή μέσα, ειδικά όσοι από εμάς είναι σε νησιά και στην παραμεθόριο. Τονίζουμε ότι καθημερινά καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα δύσκολο έργο καθώς ο πληθυσμός που εξυπηρετούμε είναι άνθρωποι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολέμους, με διώξεις και διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες. Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης αυτής εργαζόμαστε απρόσκοπτα και με ζήλο.

Σημειώνεται ότι σε αρκετούς συναδέλφους ήδη οφείλονται οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, ενώ ορισμένοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και αρκετοί έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.

Οι όποιες διοικητικές αλλαγές δεν μπορεί να έχουν «θύματα» τους εργαζομένους. Η εξασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου είναι ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ζητούμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα και διεκδικούμε την άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων και την απρόσκοπτη και έγκυρη καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε περίπτωση που τα ως άνω αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν, είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, προχωρώντας σε:

24ωρη απεργία με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου του 2017, με τη συμμετοχή εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από όλα τα Τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου και των Αυτοτελών Κλιμακίων Ασύλου όλης της επικράτειας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την ίδια ημέρα στις 10 π.μ.

Νέα γενική συνέλευση μετά την κινητοποίηση για να συντονίσουμε περαιτέρω τις δράσεις μας.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΣΟΧ

της Κεντρικής Υπηρεσίας, του Π.Γ.Α Αττικής, του Α.Κ.Α. Αμυγδαλέζας, του Α.Κ.Α. Μετεγκατάστασης, του Α.Κ.Α. Πειραιά, του Α.Κ.Α. Ταχείας Εξέτασης Αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας, με την υποστήριξη εργαζομένων ΣΟΧ των

Π.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, Π.Γ.Α Λέσβου, Π.Γ.Α. Σάμου, Α.Κ.Α. Κω, Α.Κ.Α. Λέρου και Α.Κ.Α. Χίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας