Απεργίες και στάσεις εργασίας και σήμερα σε μετρό-ηλεκτρικό-τραμ και σιδηροδρόμους

839
απεργίες

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, καθώς οι εργαζόμενοι στο Τραμ, στο Μετρό και στον ΗΣΑΠ -γραμμές 1, 2 και 3- πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12-3 το μεσημέρι, «με αίτημα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), η οποία, αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ». Η υπεράσπιση των ΣΣΕ, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος, «καθώς για μια ακόμα φορά εκδηλώνονται πολύπλευρες επιθέσεις για την κατάργησή τους».

24ωρη απεργία σε Σιδηρόδρομο και Προαστιακό

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία, με αίτημα επίσης την εφαρμογή της ΣΣΕ, που υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτη. Όπως αναφέρει η ΠΟΣ, σε ανακοίνωσή της, στις διαπραγματεύσεις της (1η Οκτώβρη) με τις διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη ΣΣΕ των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, «οι απαντήσεις που πήραμε δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση. Ταυτόχρονα η ΣΣΕ του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση».

Η ΠΟΣ καλεί «όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει το πρωί στις 10.30πμ. έξω από το κτήριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3)».

Στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, εκτός από την ΠΟΣ, καλούν και οι: Σ.Σ. «Λαρισαϊκός», Σ.Σ. Βορείου Ελλάδος, Σ.Σ. Πελοποννήσου, Σ.Σ. Θεσσαλίας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προσωπικού Ελιγμών, Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών ΟΣΕ, Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΟΣΕ και Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας