Απεργία στο μετρό για υπεράσπιση του κοινωνικού του χαρακτήρα

1447
απεργία

Απεργία στο μετρό για υπεράσπιση του κοινωνικού του χαρακτήρα

Χωρίς μετρό σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρο απεργία, αντιτασσόμενοι στην ιδιωτικοποίηση που προωθείται μέσω της ένταξης στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Παράλληλα θέτουν το ζήτημα του χάους που έχει προκληθεί από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας μετακίνησης, τονίζοντας ότι “εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα”.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι “την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές. Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου”.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας