Απεργία στα ταξί, στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

1492
ταξί

Με στάσεις εργασίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο οι εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ προκηρύχθηκε και νέα 24ωρη απεργία στα ταξί.

Πιο συγκεκριμένα, στο μετρό η στάση εργασίας πραγματοποιείται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) σε σχετική του ανακοίνωση τονίζει ότι “στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο μέτρων… που αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των μνημονίων”.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 6 μ.μ.

Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Πρόκειται για απόφαση που επικρίνεται από συνδικαλιστικούς κύκλους, καθώς η συνέλευση θα μπορούσε να γίνει μια άλλη μέρα και σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ θα έπρεπε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου.

Τα τρόλεϊ, δεν θα κινηθούν μεταξύ 12:00 – 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

Τέλος, μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής δεν θα κινηθούν τα ταξί καθώς αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία από σήμερα το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας